Mámy sobě

23. dubna 2023 17:05

Michaela Švarcová

Influencerka Jitka Nováčková vede k udržitelnosti celou rodinu. Dcera dostává hračky z druhé ruky a obléká ji v sekáčích

Někdejší královna krásy a dnes už především influencerka Jitka Nováčková, se už pár let zaměřuje na ekologii a zabývá se dopady konzumního života na Zemi. Osvětu v ochraně životního prostředí dělá i na svém youtubovém a instagramovém účtu.

„Třídila jsem od mala, takže ten základ jsem měla. Snažím se, co nejmíň vyhazovat, takže když mi zbyde zelenina, tak ji zamrazím nebo udělám zeleninový krém nebo smoothie. Třeba ze slupek od jablek si dělám čaj. Slupky si vylouhuješ a máš z toho džusík,“ popsala Nováčková v pořadu Mámy sobě.

Propagátorka udržitelného životního stylu ale nezůstává jen u jídla. Snaží se „neplýtvat“ i při výchově dcery. „Samozřejmě když jedeme na výlet, tak nemám látkový plenky, to jsem vzdala, ale například nakupuju v online second handech. Na narozeniny Ley dostala rodina zadání: „Chceme maňásky a knížky z druhý ruky“. Dítě totiž nepozná, jestli je to nový nebo ne,“ řekla modelka moderátorce Andree Antony.

Co dělá Jitka Nováčková s věcmi po dceři a jaké další ekologické tipy prozradila, se dozvíte v pořadu Mámy sobě.

Hlavním partnerem pořadu je Česka mincovna

Česká mincovna z Jablon­ce nad Nisou je spolehlivým partnerem České národ­ní banky již od svého založení v roce 1993. Za tu dobu vyrazila na 3,5 miliardy min­cí. Pro ČNB vyrábí veškeré kovové oběživo, které Čechům cinká v kapsách, tj. 1, 2, 5, 10, 20 a 50Kč mince, ale také všechny zla­té a stříbrné pamětní mince s nominální­mi hodnotami 200, 500, 5 000 a 10 000 Kč.

Vedle výroby pro potřebu státu Česká mincovna každoročně připravuje vlastní emisní plán, který obsahuje stovky titulů. Snoubí se v nich špičkové umělecké a řeme­slné zpracování, přísně omezený emisní náklad a přednosti drahých kovů. Investiční mince nabízejí uchování a zhodno­cení finančních prostředků.

Dárkové mince a medaile jsou pak určené k různým příležitostem jako např. novorozeným miminkům, novomanželům či absolventům škol a je možné na ně vyrýt osobní věnování. Zlato a stříbro jsou symboly luxusu již tisíce let, po které lidem propůjčovaly moc, umožňovaly budovat i bořit říše, budit zájem krásných žen a jít za svými sny. Díky České mincovně už člověk nemusí být egypt­ským faraonem nebo karibským pirátem, aby se mohl těšit z lesku drahého kovu a výhod, které přináší.  Přesvědčte se sami na www.ceskamincovna.cz

Sdílejte článek
Štítky hračka rodina Jitka Nováčková krása Mámy sobě

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.