Nové Záhady života: Hledači zakopaných křížů

Během devíti let našla Violet Parentová, která byla podle mnohých obdařena zvláštními mimosmyslovými schopnostmi, se svým manželem Gregorym asi 1500 pozoruhodných předmětů. Většinou se jednalo o hrubé kříže, o nichž tvrdili, že je kdysi vyrobili aztéčtí indiáni a pohřbili při náboženských rituálech...

Poté, co Parentovi zemřeli, byly tyto předměty spolu s 22 sešity, do kterých Gregory Parent zaznamenával veškerou komunikaci duchy indiánů a podrobnosti o pátrání, předány jejich příbuznou spisovateli a badateli Hamlinu Garlandovi…

Hledači Parentovi

Manželé žili v Redlands v Kalifornii, necelých 100 kilometrů východně od Los Angeles. Podle pozdějšího vyprávění Gregoryho Parenta byla jeho žena Violet již od narození obdařena mimosmyslovým vnímáním a po vážné nemoci v roce 1914 začala zažívat nedobrovolné stavy transu, během nichž viděla duchy mrtvých a komunikovala s nimi. Jedním z těchto mrtvých byl otec Junipero Serra, který byl známým misionářem v Kalifornii. Po dobu deseti let jí on a další zesnulí misionářští kněží údajně sdělovali pokyny, jak může najít zakopané předměty, které jí poskytnou důkazy o duchovní komunikaci a o existenci posmrtného života.

MÁME PRO VÁS DAR

Manželský pár se řídil jejich pokyny a ke svému překvapení nacházel i zlaté a stříbrné mince, papírové peníze a další poklady zakopané ve starých plechovkách a shnilých peněženkách na různých místech po celé střední a jižní Kalifornii. Částky byly natolik vysoké, že si mohli koupit dům a dovolit si životní úroveň nad rámec Gregoryho obvyklého platu - pracoval jako prodavač potravin. Jejich »komunikátoři« jim řekli, že hlavním účelem těchto nálezů bylo financování hledání indiánských relikvií. Duchům na tom velmi záleželo.

Violet Parentová zemřela v roce 1929. O pět let později její manžel, který se doslechl o spisovatelově zájmu o psychické jevy, kontaktoval Garlanda s prosbou, aby napsal knihu o jejich nálezech. Garland byl v té době plně zaměstnán, a když se mu o dva roky později podařilo udělat si na knihu volno, zjistil, že Parent zemřel. Vystopoval Parentovu sestru, která mu dala sedmnáct beden obsahujících nalezené artefakty a dvacet dva sešitů s tím, že si bratr přál, aby je měl. Poté, co Garland prošel sešity, dospěl k závěru, že „... tento malý hokynář se jednoduchým způsobem upřímně pokusil podat vědecký popis svých zkušeností jako manžel ženy, jež komunikovala s duchy…“ Parent ve svých v denících uváděl, že je »komunikátoři« vedli k penězům a dalším cennostem jen proto, aby jim pomohli pokračovat v hledání křížů a dalších relikvií, které samy o sobě neměly žádnou peněžní hodnotu. A obvykle byly zapouzdřeny do ztvrdlé hlíny tak, že je nebylo možné odlišit od běžných kamenů.

Parent také zaznamenal, že duchové k jeho ženě přicházeli noc co noc, aby jí dali pokyny, jak najít další kříže. Vzhledem k tomu, že manželé neměli auto, na místa je většinou odváželi přátelé a sousedé. Když se Violet dostala do určené oblasti, procházela se v ní, dokud ji neobklopil »podivný chlad«. Pak začali kopat a odkrývali artefakty. Trvalo jim devět let, během nichž najezdili asi 5000 kilometrů, než sesbírali všechny své kříže.

Tehdy se sedmdesátiletý Garland, zaujatý relikviemi a jejich tajemným původem, rozhodl, že jich vyhledá více. Vyhledal pomoc u dalšího média – Sophie Williamsové. Jak vypadalo jejich hledání dalších křížů? A jak vypadaly rozhovory média s duchovními entitami, které je k artefaktům naváděly? To vše a mnohem více se dozvíte v novém vydání časopisu Záhady života, které je PRÁVĚ TEĎ k dostání na novinových stáncích!

V aktuálním čísle také najdete:

  • Paranormální jevy: Co se dělo v roce 1991 ve španělském Madridu? Rodina Lázarových bojovala s ďábelskou entitou!
  • Kříže na zdech se obracely »hlavou« dolů. Obsáhlý popis všeho, co se dělo!
  • Pokusy s lidmi: Dá se vyšlechtit dokonalý člověk? V SSSR se o to také pokoušeli a nebyli jediní! Jak šílené pokusy dopadly?
  • Nejtajnější mystéria zapomenutého českého básníka: Čeho Julius Zeyer jako mystik dosáhnul a opravdu byl gay?
  • Strašidelné hotely: Tady byste bydlet nechtěli... ale můžete! Pokoje v exotice i se strašidlem k pronájmu.
  • Hastrman není mýtus! Skutečný příběh lidského vodníka
  • Proroctví Bretaňského Nostradama z 18. století se nebezpečně plní.  Jak vypadaly jeho předpovědi?
  • Tipy pro vaše oči: Odložte brýle! • Úžasné cviky, jak si zlepšit zrak
  • Záhadná nemoc: Z lidské kůže vyrůstají umělohmotná vlákna! Jak je to možné a co to pro lidstvo znamená?
  • Bohém, který uzdravil i beznadějné případy rakoviny. Nenechte si vzít naději!
  • Minulé životy: Jmenuji se Bridey, jsem Irka a je rok 1818! Případ reinkarnace, který spustil davovou hysterii
  • 7 pravidel, jak přitáhnout do svého života bohatství a hojnost
  • Záhada jménem dalajláma: Víte, jakými zkouškami kdysi musel projít?

Jak získat Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky?
Objednat můžete ZDE, (na výběr předplatné v mnoha variantách, nebo jeden výtisk)

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.