Nové Záhady života: Hledači zakopaných křížů

Během devíti let našla Violet Parentová, která byla podle mnohých obdařena zvláštními mimosmyslovými schopnostmi, se svým manželem Gregorym asi 1500 pozoruhodných předmětů. Většinou se jednalo o hrubé kříže, o nichž tvrdili, že je kdysi vyrobili aztéčtí indiáni a pohřbili při náboženských rituálech...

Poté, co Parentovi zemřeli, byly tyto předměty spolu s 22 sešity, do kterých Gregory Parent zaznamenával veškerou komunikaci duchy indiánů a podrobnosti o pátrání, předány jejich příbuznou spisovateli a badateli Hamlinu Garlandovi…

Hledači Parentovi

Manželé žili v Redlands v Kalifornii, necelých 100 kilometrů východně od Los Angeles. Podle pozdějšího vyprávění Gregoryho Parenta byla jeho žena Violet již od narození obdařena mimosmyslovým vnímáním a po vážné nemoci v roce 1914 začala zažívat nedobrovolné stavy transu, během nichž viděla duchy mrtvých a komunikovala s nimi. Jedním z těchto mrtvých byl otec Junipero Serra, který byl známým misionářem v Kalifornii. Po dobu deseti let jí on a další zesnulí misionářští kněží údajně sdělovali pokyny, jak může najít zakopané předměty, které jí poskytnou důkazy o duchovní komunikaci a o existenci posmrtného života.

MÁME PRO VÁS DAR

Manželský pár se řídil jejich pokyny a ke svému překvapení nacházel i zlaté a stříbrné mince, papírové peníze a další poklady zakopané ve starých plechovkách a shnilých peněženkách na různých místech po celé střední a jižní Kalifornii. Částky byly natolik vysoké, že si mohli koupit dům a dovolit si životní úroveň nad rámec Gregoryho obvyklého platu - pracoval jako prodavač potravin. Jejich »komunikátoři« jim řekli, že hlavním účelem těchto nálezů bylo financování hledání indiánských relikvií. Duchům na tom velmi záleželo.

Violet Parentová zemřela v roce 1929. O pět let později její manžel, který se doslechl o spisovatelově zájmu o psychické jevy, kontaktoval Garlanda s prosbou, aby napsal knihu o jejich nálezech. Garland byl v té době plně zaměstnán, a když se mu o dva roky později podařilo udělat si na knihu volno, zjistil, že Parent zemřel. Vystopoval Parentovu sestru, která mu dala sedmnáct beden obsahujících nalezené artefakty a dvacet dva sešitů s tím, že si bratr přál, aby je měl. Poté, co Garland prošel sešity, dospěl k závěru, že „... tento malý hokynář se jednoduchým způsobem upřímně pokusil podat vědecký popis svých zkušeností jako manžel ženy, jež komunikovala s duchy…“ Parent ve svých v denících uváděl, že je »komunikátoři« vedli k penězům a dalším cennostem jen proto, aby jim pomohli pokračovat v hledání křížů a dalších relikvií, které samy o sobě neměly žádnou peněžní hodnotu. A obvykle byly zapouzdřeny do ztvrdlé hlíny tak, že je nebylo možné odlišit od běžných kamenů.

Parent také zaznamenal, že duchové k jeho ženě přicházeli noc co noc, aby jí dali pokyny, jak najít další kříže. Vzhledem k tomu, že manželé neměli auto, na místa je většinou odváželi přátelé a sousedé. Když se Violet dostala do určené oblasti, procházela se v ní, dokud ji neobklopil »podivný chlad«. Pak začali kopat a odkrývali artefakty. Trvalo jim devět let, během nichž najezdili asi 5000 kilometrů, než sesbírali všechny své kříže.

Tehdy se sedmdesátiletý Garland, zaujatý relikviemi a jejich tajemným původem, rozhodl, že jich vyhledá více. Vyhledal pomoc u dalšího média – Sophie Williamsové. Jak vypadalo jejich hledání dalších křížů? A jak vypadaly rozhovory média s duchovními entitami, které je k artefaktům naváděly? To vše a mnohem více se dozvíte v novém vydání časopisu Záhady života, které je PRÁVĚ TEĎ k dostání na novinových stáncích!

V aktuálním čísle také najdete:

  • Paranormální jevy: Co se dělo v roce 1991 ve španělském Madridu? Rodina Lázarových bojovala s ďábelskou entitou!
  • Kříže na zdech se obracely »hlavou« dolů. Obsáhlý popis všeho, co se dělo!
  • Pokusy s lidmi: Dá se vyšlechtit dokonalý člověk? V SSSR se o to také pokoušeli a nebyli jediní! Jak šílené pokusy dopadly?
  • Nejtajnější mystéria zapomenutého českého básníka: Čeho Julius Zeyer jako mystik dosáhnul a opravdu byl gay?
  • Strašidelné hotely: Tady byste bydlet nechtěli... ale můžete! Pokoje v exotice i se strašidlem k pronájmu.
  • Hastrman není mýtus! Skutečný příběh lidského vodníka
  • Proroctví Bretaňského Nostradama z 18. století se nebezpečně plní.  Jak vypadaly jeho předpovědi?
  • Tipy pro vaše oči: Odložte brýle! • Úžasné cviky, jak si zlepšit zrak
  • Záhadná nemoc: Z lidské kůže vyrůstají umělohmotná vlákna! Jak je to možné a co to pro lidstvo znamená?
  • Bohém, který uzdravil i beznadějné případy rakoviny. Nenechte si vzít naději!
  • Minulé životy: Jmenuji se Bridey, jsem Irka a je rok 1818! Případ reinkarnace, který spustil davovou hysterii
  • 7 pravidel, jak přitáhnout do svého života bohatství a hojnost
  • Záhada jménem dalajláma: Víte, jakými zkouškami kdysi musel projít?

Jak získat Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky?
Objednat můžete ZDE, (na výběr předplatné v mnoha variantách, nebo jeden výtisk)

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.