Životní styl

20. července 2023 12:00

Komerční sdělení

Nové Záhady života: Lovci duchů letos v červnu zasahovali na Chrudimsku

Brněnští vyšetřovatelé paranormálních jevů ze skupiny EPRV777 se na konci června 2023 vydali do okresu Chrudim, kde měli za úkol pokusit se navázat bližší kontakt se zesnulými, kteří z nějakého důvodu nenašli po své smrti klid. Přijali pozvání od čtyřčlenné rodiny, která starší dům zdědila po babičce, a po rozsáhlé rekonstrukci nemovitosti zaznamenala zvláštní, místy až strašidelné, události.

Členové domácnosti nabyli podezření, že s nimi bydlí ještě další, minimálně jeden neviditelný nájemník. Přinášíme vám jejich příběh – křestní jména celé rodiny jsme na její přání změnili.

Svědectví paní Karolíny

Že v domě není něco v pořádku, jsme si poprvé všimli asi před patnácti lety, když si náš syn, tehdy pětiletý, stěžoval, že za ním v noci chodí temný stín. Popisoval nám staršího pána, který jej v podkroví navštěvuje, hodně se ho bál a dokonce odmítal spát ve svém pokojíčku. Abyste rozuměli souvislostem, tak jsme v té době žili ve vícegeneračním domku i s manželovou babičkou. Můj syn si na přízrak toho muže stěžoval až poté, co jsme v horním patře dokončili rozsáhlou rekonstrukci. Samozřejmě jsme všichni přemýšleli, kdo by to mohl být, a jediný, kdo tenkrát připadal v úvahu, byl manželův biologický dědeček, který zemřel kdysi dávno při nehodě na motocyklu. Stalo se to v době, kdy otci mého manžela ještě nebyl ani rok. Babička si později během života našla nového druha a i když se nikdy nevzali, její nový partner vychovával manželova otce jako vlastního syna. Ale protože naše rodina neměla ani nejmenší tušení, jak obdobnou situaci řešit a časem se přízrak přestal objevovat, na událost bychom nejspíš úplně zapomněli. Nebýt toho, co následovalo o mnoho let později.

Co se dělo dál?

Když asi před deseti lety zemřela babička, k žádným dalším paranormálním jevům nejprve nedocházelo. To se však po dalším úmrtí v rodině, konkrétně po smrti manželova tatínka (babiččina syna), razantně změnilo. Moje tchyně nechtěla urnu svého manžela uložit na hřbitov, a tak jeho zpopelněné ostatky nějakou dobu zůstávaly u nás, protože se s ním nedokázala rozloučit. Od té doby se začaly dít divné věci. Manžel Luboš nejprve začal v domě vídat temné stíny, které se procházely po chodbě a neexistovala možnost, že by stíny patřily někomu živému z nás, protože nikdo jiný, než manžel, nebyl v tu chvíli doma. Jak mi později popsal, pohybující se stíny viděl přímo z obýváku, skrze částečně prosklené dveře. Manžela také stále častěji ve chvílích, kdy byl doma sám, mrazilo v zádech a cítil přítomnost někoho neznámého.

Jak plynul čas, každý z naší rodiny získával své vlastní záhadné prožitky a nikdo z nás nepochyboval, že v domě nejsme tak úplně sami. Například, právě když byl můj muž na noční, spala se mnou naše dcera v ložnici. Probudilo mě, jak se s nějakým temným stínem přetahuje o peřinu. Nevím, jak to popsat, ale ta neznámá síla tahala dceřinu deku z postele směrem ven. Dcera se jí snažila vzdorovat a přikrývku zoufale přitahovala směrem k sobě. Vyděsilo mě, když mi došlo, co se děje, a zcela automaticky jsem se do přetahovačky o peřinu zapojila i já, abych jí pomohla. Nutno říci, že i ve dvou jsme měly problém přikrývku dostat zpátky pod svou kontrolu. Vůbec jsme nechápaly, co se stalo, bylo to strašidelné a extrémně nepříjemné. Tu noc už jsme se nevyspaly.

Jsem tady!

Dcera Vlaďka se v našem domě s paranormální aktivitou tváří v tvář setkala ještě několikrát – většinou v noci ve svém podkrovním pokojíčku. Jednou tam spatřila černý stín a jindy k nám celá rozrušená přiběhla do ložnice s tím, že u ní zase straší. Vyprávěla, že když se probudila, uviděla v místnosti bílé světlo kruhového tvaru, které »stálo« na jednom místě a nikam nemizelo. Když si ho všimla poprvé, byla natolik unavená, že znovu usnula. Její mysl si zkrátka neuvědomovala, že zvláštní světlo tam vlastně být nemá a nikdy předtím ho tam neviděla. Jenže pak se probudila znovu a kruhové světélko pořád svítilo a vyzařovala z něj podivná energie, kterou si nedokázala nikam zařadit. Když jí došlo, že je to něco nadpřirozeného, dostala strach a utíkala za námi. Snažili jsme se ji uklidnit a šli se do jejího pokoje podívat, ale světélko už bylo pryč. Situaci jsme zlehčovali se slovy, že to byl nejspíš její děda, ale bylo nám to trochu divné, protože dědova urna už byla nějakou dobu řádně uložená na hřbitově.

Slyší mě někdo?

Bylo to horší a horší. Náš syn začal být náměsíčný a stále častěji se probouzel jinde, než ve své posteli. Ve spánku občas chodil po svém pokoji a když se vzbudil, stál třeba u okna nebo u skříně. Jednoho večera slyšel zvláštní zvuk. Bylo to, jako by někdo lomcoval klikou u jeho podkrovního pokoje a pokoušel se vstoupit dovnitř...

Chcete vědět, co se v rodině na Chrudimsku dělo dál a proč musela přijet skupina lovců duchů EPVR777? Máme pro vás detailní záznam všech událostí! To vše a mnohem více se dozvíte v novém vydání časopisu Záhady života, které je právě teď k dostání na novinových stáncích!

V aktuálním čísle také najdete:

  • Léčitelka a záhadoložka Marie Löwová o mysteriózních případech a svědectví o UFO: „Telefonoval mi duch přímo ze záhrobí. Sálala z něj temnota!“
  • Aktuálně – Co se děje v Oblasti 51 a proč FBI bezdůvodně vnikla do domu badatele? Získal Joerg Arnu nezvratné důkazy o zdejším testování utajovaných zbraní?
  • Paranormální jevy: Vodní poltergeist rozbil i brýle! Mexická záhada den po dni
  • Ty pravé bludičky najdete v USA! Podivné světelné koule dodnes nemají vysvětlení
  • Ďábel chodí v kruhu • Proč na prastaré mýtině v Severní Karolíně nikdy nic nerostlo?
  • Krakatoa, záhada prorockého snu. Novinář viděl výbuch sopky ve svém snu o den dříve, než se tragédie odehrála!
  • Záhadný zvonek Rudolfa II.: Přivolával s ním císař duchy?
  • Čtěte na vlastní nebezpečí – Na Zemi řádí neviditelní zabijáci domácích mazlíčků
  • Menopauza umí potrápit: Tipy, jak ji prožít v klidu a bez potíží
  • Trénink slovní sebeobrany: Techniky, jak vyjít z nepříjemných situací bez újmy a najít pohotově správná slova
  • Příběh lékařky, která se spřátelila s divokými liškami
  • Záhada bible svatého Pavla: Víte, jak vznikla bible a co před námi tají Vatikán?
  • Potvrzená reinkarnace: Nezabilo mě letadlo, ale elektrický proud! Malá Rylann se už jako malé batole bála bouřky. Pak si začala vzpomínat na svůj minulý život...
  • Setkání se Světlem duše - Co všechno víme o světelné bytosti, s níž se setkávají lidé většinou během prožitku blízkosti smrti? Můžete se s ní setkat i dřív, než budete umírat!

Jak získat Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky?

Objednat můžete ZDE, na výběr je předplatné v mnoha variantách i jeden samostatný výtisk.

Sdílejte článek
Štítky rodina dům duchové paranormální jev Záhady života

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.