3 tipy na rychlé a snadné dezerty
Chcete překvapit svého miláčka sladkým pokušením? Máme pro vás 3 snadné recepty na dezerty, které zvládne každý.
Kakaová roláda se šlehačkou
Suroviny:
- 4 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce kakaa
- špetka soli
- smetana ke šlehání
Postup:
S kuchyňským robotem vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny a přidejte kakao. Z bílků a soli vyšlehejte sníh a opatrně zapracujte do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech s pečicím papírem. Pečte 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Mezitím ušlehejte smetanu do tuha. Pokud chcete mít dezert sladší, přidejte do ní moučkový cukr. Hotovou šlehačku rozetřete na vychladlý korpus a za pomoci pečicího papíru ho srolujte do rolády.
Šlehačková bublanina
Suroviny:
- 3 vejce
- hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- kypřicí prášek do pečiva
- špetka soli
- smetana ke šlehání
- 3 hrnky ovoce podle chuti (třešně, rybíz, jahody, borůvky apod.)
Postup:
Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Přidejte mouku, kypřicí prášek a smetanu a promíchejte. Hotové těsto vylijte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a posypte ovocem. Pečte přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Perníková buchta s ovocem
Suroviny:
- 4 vejce
- hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- kypřicí prášek do pečiva
- půl čajové lžičky skořice
- lžíce kakaa
- půl hrnku oleje
- 4 hrnky jablka nebo hrušky
- hrst vlašských ořechů
Postup:
Mixérem nebo kuchyňským robotem vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte mouku, kypřicí prášek, skořici, kakao a olej. Do těsta zpracujte jablka nebo hrušky a ořechy. Pečte ve formě vyložené pečicím papírem přibližně 30 minut na 175 °C.