21. června 2014 19:00
Gabriela GabrielováProstřeno! z Brna – bude veselo
Prostřeno! s obyčejnými vařícími smrtelníky bude pěkně veselé. Jak by také ne, když jedeme do metropole jižní Moravy.
Pondělí zahájíme u svobodné Marcely, která vůbec nevypadá na to, že je už maminkou šestnáctiletého syna. Hodně pracuje a ráda cestuje po vlasti, doma pěstuje orchideje. S oblibou připravuje vepřové maso, které bude obsahovat její polévka i ragú s těstovinami. Bude to ale stačit na 40 000 korun na vysněnou dovolenou se synem?
Svobodný je i úterní hostitel Maroš, který se Marcele mimochodem moc líbí. Pracuje v pohostinství a hosté se u něho budou cítit jako ve špičkové restauraci. Uvaří slovenskou kuchyni, nebo soupeřům nabídne moderní evropské menu? I štíhlý Slovák by za výhru 40 000 korun rád odjel za hranice všedních dnů.
Ve středu uvaří nejstarší, léta provdaná a momentálně nezaměstnaná Dana. Do pořadu se přihlásila, přestože nerada vaří a je mnohem raději, když ji někdo pohostí. A to se jí také čtyřikrát splní. Sama nabídne španělský ptáček – má totiž nejraději českou klasiku. Kdyby paní Dana uspěla, 40 000 by použila na rekonstrukci svého bytu.
Ve čtvrtek pořádá večírek sympatická Dita, která žije střídavě v Brně a v Kuřimi u přítele, kde také uvaří. Její předkrm a dezert se inspirovaly italskou kuchyní, ale bramboračka a hovězí na víně je z našich luhů a hájů. Ditu gastronomie zajímá a určitě i ona by za své vaření a zábavu ráda vyhrála 40 000.
Jako poslední prostře a uvaří zkušený Jan. Je podruhé ženatý a novopečený tatínek k tomu. Jeho menu bude pěkný kalorický nářez, obsahuje ruskou svíčkovou, bramborové placky nasladko, polévku s nočky i obložený krajíc. Pokud by 40 000 zůstalo u Honzy v Přešovicích, peníze by investoval do své chalupy.