Šéf na grilu II (3): Tipy a triky
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 13
Zdeněk Pohlreich radí, jak domácí grilování dotáhnout k naprosté dokonalosti. Přečtěte si jeho tipy a triky! Náhoda přeje připraveným.
Když si sami porcujeme žebírka z bůčku, platí zásada, že kost by neměla být vidět ani z jedné strany.
Před grilováním vepřového nařízněte kůžičku na šikmou mřížku.
Tučný okraj kotlety několikrát prořízneme, aby se nám maso při pečení nekroutilo.
Když přidáme k suchému koření do hmoždíře nebo mixéru cibuli, získáme další chuť a kašovitou směs, která se dobře nanáší na maso.
Vepřová žebírka necháme uležet minimálně dvě hodinky; když je necháme v lednici přes noc, ještě lépe.
Žebírka potřebují stálou konstantní teplotu (150–160 stupňů), která nesmí moc lítat, topte raději briketami.
Mnohem lépe se mele maso, které jsme si dali na chvíli do mrazáku.
Na mletí krůtího masa je nejvhodnější maso stehenní, které je trochu tučnější, tudíž i šťavnatější.
K vepřovému masu se hodí kyselejší jablka, kyselost jablek narušuje bohatost vepřového masa.
Jablka při vaření pokapeme citronovou šťávou, aby nezčernala. Dobře je doplní chuť másla a špetka soli pro kontrast.
Když vaříte s alkoholem na grilu, nikdy, ale opravdu nikdy ho nelijte rovnou nad ohněm. Vždy si nádobu odstavte stranou!
Když používáte na grilování špejle, namočte je přes noc do vody. Nebudou se tak rychle pálit.
Počítáme-li s tím, že budeme grilovat celé cibulky na špejli, dvě minutky si je předvaříme – půjdou pak lépe napíchnout.
Karamel z třtinového cukru a pomerančové šťávy krásně doladí čerstvé máslo a právě utržený a nasekaný kopr.
Na dno talíře, kam odkládáme grilovanou cibuli a zeleninu, si nakapeme trochu olivového oleje, zeleninu trochu posolíme a znovu pokapeme olejem. Když máme čerstvou petrželovou nať, nasypeme ji navrch, získáme aroma čerstvosti.
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 1
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 2
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 3
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 4
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 5
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 6
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 7
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 8
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 9
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 10
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 11
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 12
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 13
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 14
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 15
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 16
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 17
Šéf na grilu II (2) - Vaření pro motorkáře - Obrázek 18
Autor článku
Ondra Těšínský
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů