Tady šlapeme na paty zločinu! VIP Prostřeno!
„Jak člověk stárne, má tendenci vyhýbat se lidem. Ale po natáčení VIP PROSTŘENO! to možná přehodnotím, je to asi škoda,“ říká o svém angažmá v pořadu jeho nadšený divák, představitel Honzy Maška ze seriálu Cesty domů.
Tady šlapeme na paty zločinu
„Jak člověk stárne, má tendenci vyhýbat se lidem. Ale po natáčení VIP PROSTŘENO! to možná přehodnotím, je to asi škoda,“ říká o svém angažmá v pořadu jeho nadšený divák, představitel Honzy Maška ze seriálu Cesty domů. Byly to čtyři zábavné dny s příjemnými lidmi, soudí nejen Miroslav Etzler, ale i jeho spoluhráči a soupeři Jan Vlasák, Míla Tichý a Pavel Soukup.
C: Miroslav Etzler prostře u Bernátových a pozve princeznu Arabelu
Mnohé divačky by od čtvrtka chtěly mít Mirka doma, jak je šikovný. „Jsi lepší kuchař než policajt,“ směje se Pavel Soukup. „Jsem lepší kuchař než herec,“ trumfuje kolegu dnešní hostitel. „Musím říct, že jsem velký příznivce televizních soutěží a pokud mi to čas dovolí, pořad Prostřeno! nevynechám nikdy,“ svěřuje se divákům. Co vášnivý cestovatel uvaří? „Já bych řekl, že Míra se vrhne na zahraniční kuchyni,“ tipuje svého „podřízeného“ Jan Vlasák alias major Soudek. „A vzhledem k tomu, že je hodně kritický, pokusí se to nakopnout do top polohy.“ Mirek Etzler pozve skutečně pány na cizokrajnou hostinu. „Dneska jim udělám vyloženě asijskou a středomořskou kuchyni,“ prozrazuje své plány představitel Honzy Maška, který určitě nevaří poprvé. Zato poprvé v důvěrně známé kuchyni Lídy Bernátové. „Přemýšlím, jestli jsem v seriálu kromě vajíček někdy něco vařil,“ marně vzpomíná hostitel. Ve čtvrtek to budou slávky po francouzsku, thajské tygří krevety s rýží tří barev a borůvky s mascarpone, zakysanou smetanou a čokoládou. „Ty borůvky určitě nesbíral,“ podotkne Pavel Soukup. „Ten by letěl spíš do Singapuru, než by šel na borůvky. Nezasytí mě to sice, ale potěší to mé chuťové buňky,“ těší se kolega. Olivovým olejem Mirek Etzler nešetří, považuje ho za lék. Krevety miluje Míla Tichý, zato vyznavač klasického vaření Jan Vlasák si pod slávkami představuje slívy. „Pánové, už jste někdy viděli panice?“ ptá se nad mušlemi, které jí poprvé. „Vynikající!“ zhodnotí předkrm Míla Tichý, který si připadá jako ve Francii. U hlavního chodu se Pavel Soukup zamýšlí, co lidi pořád na těch krevetách mají. Taktizuje? „Co já těm klukům vyvedu, abych je zdevastoval?“ přemýšlí hostitel nad zábavou. Vymyslel jazykový hlavolam, kde herci nezúročí své jazykové znalosti. „Já se nechám přeložit, veliteli,“ stěžuje si z legrace Pavel Soukup. Ve hře zaboduje Míla a Míra Etzler získá chválu a body za celou večeři včetně sladké tečky.
D: Pavel Soukup a jeho občerstvení pro chlapy na služebně
„Jídlo se má dělat po tak dlouhou dobu, jako se jí,“ myslí si poslední kuchař a herec s krásným hlasem, Pavel Soukup. „Prostředí, kde jsme naposled večeřeli, je mi už dva a půl roku důvěrně známé,“ říká včerejší hostitel Mirek Etzler alias Honza Mašek ze seriálu Cesty domů. Co uvaří představitel drsného policisty Roberta Vejnara? „Nerad cestuje, bojí se létat, tipuju ho na českou kuchyni,“ myslí si o Pavlovi kolega. „Bude to chlapské menu, když něco dojde, skočím dolů do bufáče,“ říká o své večeři hostitel. „Trošku klasiky by nezaškodilo,“ říká jeho „šéf“ major Soudek – Jan Vlasák. Poslední hostitel vymyslel opravdu vtipné policajtské menu: po „tekuté pozornosti“ od četníka ze Saint-Tropez, přijde „svačinka ze služebny“, hlavním chodem je „vzpomínka na školení v bulharském centru pro počítačovou kriminalitu“, dezertem „placka kpt. Vejnara“ a pánové dostanou i reklamní dárečky od kolegů ze Scotland Yardu. „Menu je hravé a Pavlovi se podobá,“ myslí si benjamínek VIP mužské party Míla. Co asi tak svačí poldové na služebně? Housku se salámem? Vlašáček? Až taková realita života to nebude. Kuchař umíchá dva zdravé saláty. „Prostíráme na papírovém tácku a jíme ukazováčkem s pomocí rohlíku, velmi stylové,“ ocení tenhle hec kolegové. I Pavel má ze svých hostů radost: „Jak vám to sluší!“ Bulharské čufty nesmějí postrádat čubricu. „Je to jednoduchý, ale nemáte tušení, jak je to dobrý,“ už se těší kuchař, když míchá mleté maso s nastrouhanou cibulí. Velkým překvapením po dobře ochucených karbanátcích je bramborová kaše s česnekem. „Jeden stroužek, dva – a jste jinde!“ prozrazuje tajemství své kaše hostitel. Dají si pánové nášup? Už to tak vypadá… Plastikové talíře zůstanou prázdné. Hostitel, který sám nejí a jen se stará o hosty a o zábavu, má radost. „Přemýšlel jsem o nějaké masce tvrdého hosta, ale ten večer probíhal tak neskutečně příjemně, že by nějaký taktizování bylo úplně zbytečné,“ říká Mirek Etzler. Zábava je též stylová a souvisí se seriálem. Kdo umí nazpaměť znělku? „Je zvláštní, že jsem natočil více než 150 dílů seriálu, a nedal jsem dohromady text úvodní písničky,“ přiznává „Honza Mašek“. Mirkovi chutná i moučník z palačinkového těsta s jablky. „Děsil jsem se, že budeme jíst služební odznak, ale je to výborné.“ A k placičkám kapitána Vejnara patří nezbytné kafe z automatu. „Jsme na něm závislí,“ přiznávají sborem herci, kteří se u Pavla na služebně báječně najedli i pobavili.
Dobrá zábava čeká i diváky, když si ve čtvrtek večer nenechají ujít finále VIP PROSTŘENO! Který z herců seriálu Cesty domů pojede po natáčení na dovolenou k moři? Uvidíte!
Miroslav Etzler prostře u Bernátových a pozve princeznu Arabelu
Mnohé divačky by od čtvrtka chtěly mít Mirka doma, jak je šikovný. „Jsi lepší kuchař než policajt,“ směje se Pavel Soukup. „Jsem lepší kuchař než herec,“ trumfuje kolegu dnešní hostitel. „Musím říct, že jsem velký příznivce televizních soutěží a pokud mi to čas dovolí, pořad Prostřeno! nevynechám nikdy,“ svěřuje se divákům. Co vášnivý cestovatel uvaří? „Já bych řekl, že Míra se vrhne na zahraniční kuchyni,“ tipuje svého „podřízeného“ Jan Vlasák alias major Soudek. „A vzhledem k tomu, že je hodně kritický, pokusí se to nakopnout do top polohy.“ Mirek Etzler pozve skutečně pány na cizokrajnou hostinu. „Dneska jim udělám vyloženě asijskou a středomořskou kuchyni,“ prozrazuje své plány představitel Honzy Maška, který určitě nevaří poprvé. Zato poprvé v důvěrně známé kuchyni Lídy Bernátové. „Přemýšlím, jestli jsem v seriálu kromě vajíček někdy něco vařil,“ marně vzpomíná hostitel. Ve čtvrtek to budou slávky po francouzsku, thajské tygří krevety s rýží tří barev a borůvky s mascarpone, zakysanou smetanou a čokoládou. „Ty borůvky určitě nesbíral,“ podotkne Pavel Soukup. „Ten by letěl spíš do Singapuru, než by šel na borůvky. Nezasytí mě to sice, ale potěší to mé chuťové buňky,“ těší se kolega. Olivovým olejem Mirek Etzler nešetří, považuje ho za lék. Krevety miluje Míla Tichý, zato vyznavač klasického vaření Jan Vlasák si pod slávkami představuje slívy. „Pánové, už jste někdy viděli panice?“ ptá se nad mušlemi, které jí poprvé. „Vynikající!“ zhodnotí předkrm Míla Tichý, který si připadá jako ve Francii. U hlavního chodu se Pavel Soukup zamýšlí, co lidi pořád na těch krevetách mají. Taktizuje? „Co já těm klukům vyvedu, abych je zdevastoval?“ přemýšlí hostitel nad zábavou. Vymyslel jazykový hlavolam, kde herci nezúročí své jazykové znalosti. „Já se nechám přeložit, veliteli,“ stěžuje si z legrace Pavel Soukup. Ve hře zaboduje Míla a Míra Etzler získá chválu a body za celou večeři včetně sladké tečky.
Pavel Soukup a jeho občerstvení pro chlapy na služebně
„Jídlo se má dělat po tak dlouhou dobu, jako se jí,“ myslí si poslední kuchař a herec s krásným hlasem, Pavel Soukup. „Prostředí, kde jsme naposled večeřeli, je mi už dva a půl roku důvěrně známé,“ říká včerejší hostitel Mirek Etzler alias Honza Mašek ze seriálu Cesty domů. Co uvaří představitel drsného policisty Roberta Vejnara? „Nerad cestuje, bojí se létat, tipuju ho na českou kuchyni,“ myslí si o Pavlovi kolega. „Bude to chlapské menu, když něco dojde, skočím dolů do bufáče,“ říká o své večeři hostitel. „Trošku klasiky by nezaškodilo,“ říká jeho „šéf“ major Soudek – Jan Vlasák. Poslední hostitel vymyslel opravdu vtipné policajtské menu: po „tekuté pozornosti“ od četníka ze Saint-Tropez, přijde „svačinka ze služebny“, hlavním chodem je „vzpomínka na školení v bulharském centru pro počítačovou kriminalitu“, dezertem „placka kpt. Vejnara“ a pánové dostanou i reklamní dárečky od kolegů ze Scotland Yardu. „Menu je hravé a Pavlovi se podobá,“ myslí si benjamínek VIP mužské party Míla. Co asi tak svačí poldové na služebně? Housku se salámem? Vlašáček? Až taková realita života to nebude. Kuchař umíchá dva zdravé saláty. „Prostíráme na papírovém tácku a jíme ukazováčkem s pomocí rohlíku, velmi stylové,“ ocení tenhle hec kolegové. I Pavel má ze svých hostů radost: „Jak vám to sluší!“ Bulharské čufty nesmějí postrádat čubricu. „Je to jednoduchý, ale nemáte tušení, jak je to dobrý,“ už se těší kuchař, když míchá mleté maso s nastrouhanou cibulí. Velkým překvapením po dobře ochucených karbanátcích je bramborová kaše s česnekem. „Jeden stroužek, dva – a jste jinde!“ prozrazuje tajemství své kaše hostitel. Dají si pánové nášup? Už to tak vypadá… Plastikové talíře zůstanou prázdné. Hostitel, který sám nejí a jen se stará o hosty a o zábavu, má radost. „Přemýšlel jsem o nějaké masce tvrdého hosta, ale ten večer probíhal tak neskutečně příjemně, že by nějaký taktizování bylo úplně zbytečné,“ říká Mirek Etzler. Zábava je též stylová a souvisí se seriálem. Kdo umí nazpaměť znělku? „Je zvláštní, že jsem natočil více než 150 dílů seriálu, a nedal jsem dohromady text úvodní písničky,“ přiznává „Honza Mašek“. Mirkovi chutná i moučník z palačinkového těsta s jablky. „Děsil jsem se, že budeme jíst služební odznak, ale je to výborné.“ A k placičkám kapitána Vejnara patří nezbytné kafe z automatu. „Jsme na něm závislí,“ přiznávají sborem herci, kteří se u Pavla na služebně báječně najedli i pobavili.