Bezlepkové bezé dortíčky s kávovým krémem
Nejenže jsou bez lepku. Doslova se rozplývají na jazyku!
Co budete potřebovat (suroviny pro 6 osob):
Na bezé:
- 3 bílky
- 110 g krupicového cukru
- 50 g plátkových mandlí
- 15 g rýžové mouky
- 25 g moučkového cukru
Na krém:
- 0,5 dl horké vody
- 2–3 lžíce likéru Baileys
- 1 lžíci krystalového cukru
- 1 lžíci třtinového cukru
- 1 lžíci mleté kávy
- 1 lžíci rozpustné kávy
- 100 g bílé čokolády
- 250 g másla
Postup:
Bílky s krupicovým cukrem ušleháme do pevného sněhu a jemně do něj vmícháme plátky mandlí, rýžovou mouku a moučkový cukr.
Na plech dáme pečicí papír a z vyšlehané směsi vytváříme kolečka o průměru cca 8 cm a výšce 1 cm (můžeme si pomoci kovovým kulatým tvořítkem). Dáme je do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 20–30 minut dozlatova.
Při výrobě krému postupujeme tak, že přivedeme vodu k varu, přidáme Baileys a po lžíci krystalového a třtinového cukru. Touto horkou směsí zalijeme obě kávy. Takto vytvořenou horkou směs nalijeme na nadrobno nalámanou bílou čokoládu. Vymícháme hladký krém a necháme chvilku vychladit na pokojovou teplotu. Mezitím vyšleháme změklé máslo a postupně do něj zašleháme kávovo-čokoládovou směs. Opět vymícháme hladký krém.
Připraveným krémem slepíme k sobě vždy dvě bezé kolečka.
Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě.
Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.