Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí

Příprava králičího hřbetu vám nedá skoro žádnou práci. Vyřádit se ale můžete na velmi netradičních přílohách.
Vydáno: 20.11.2016, Anna Kopečková
Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí
Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí Autor: FTV Prima / Tomáš Svoboda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat pro 4 osoby:

Králičí hřbet s bramborem a pyré z curry fazolí 1 Foto:

  • 500 g vykostěného králičího hřbetu (2 kusy)
  • sůl a mletý pepř
  • 150 plátků pancetty (italská slanina) nebo syrové slaniny

Na jablečné ragú:

  • 1 lžíci másla
  • 1/2 jablka, oloupaného a nakrájeného na kousky
  • 1 stonek řapíkatého celeru nakrájený na kousky
  • 1 lžíci nasekané petrželky

Na pyré z curry fazolí:

  • 1 konzervu curry fazolí Bonduelle
  • 1 lžíci nasekané listové petrželky
  • 4 lžíce smetany ke šlehání (nejméně 30 %)

Na jablečný demiglace:

  • 200 ml jablečného džusu
  • 2 lžíce silné omáčky z telecích kostí (demiglace)
  • 1 lžíci medu
  • pár kapek citronové šťávy

Na konfitované brambory:

  • 600 g brambor, oloupaných a nakrájených na 2 cm plátky
  • husí sádlo

 

Postup:

1. Králičí hřbety k sobě přiložíme protilehlými stranami, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků pancetty a následně do potravinářské fólie. Takto zabalené válečky pečeme 90 minut v troubě vyhřáté na 75 °C.

2. Mezitím si připravíme ragú. Jablka a řapíkatý celer orestujeme na pánvi s rozpuštěným máslem a přidáme trochu nasekané petrželky.

3. Na pyré z fazolí společně prohřejeme fazole z konzervy, petrželku a smetanu a směs propasírujeme přes cedník na jemné pyré.

4. K přípravě jablečného demiglace svaříme jablečný džus na třetinu původního množství, přidáme demiglace z kostí, lžíci medu a pár kapek citronové šťávy a promícháme.

5. Plátky brambor dáme do pánve s rozpáleným husím sádlem a vaříme je v něm 10 minut.

6. Upečené válečky masa vyjmeme z trouby, odstraníme fólii a maso opečeme na pánvi do zlatova. Válečky krájíme na 4 cm široká kolečka, která položíme na konfitované brambory a talíř ozdobíme fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijeme trochou jablečného demiglace.

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Článek je zařazen v: omáčka, pečeme podle hvězd, martin kincl, pečený králík, konfitované brambory, králičí hřbet, králík s omáčkou
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama