Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Kuřecí špízy sataj na thajském salátu z rýžových nudlí

Ochutnejte thajskou specialitu podle receptu šéfkuchaře Martina Kincla. Křehké kuřecí špízy, svěží omáčka a lehký salát vám určitě budou chutnat.
Vydáno: 30.10.2016, Anna Kopečková
Kuřecí špízy sataj
Kuřecí špízy sataj Autor: FTV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat (na 4 porce):

Kuřecí špízy sataj Foto: Kuřecí špízy sataj, Foto: FTV Prima

  • 600 g kuřecích prsou
  • několik stonků citronové trávy

Na marinádu:

  • 2 dl kokosového mléka
  • 1 lžičku kurkumy
  • sůl a mletý pepř
  • 100 g nesolených loupaných arašídů
  • 1 lžičku čerstvého zázvoru
  • 1 chilli papričku
  • 2 stroužky česneku

Na thajskou omáčku z limetových listů:

  • 100 g palmového nebo třtinového cukru
  • 3 dl vody
  • 1 stonek citronové trávy
  • 8 limetových listů
  • šťávu z 1 limetky
  • 4 lžíce rybí omáčky

Na salát:

  • 400 g rýžových nudlí
  • arašídový olej
  • 10 lusků cukrového hrášku
  • salát Pak Choi
  • 1 jarní cibulku
  • 1 malou mrkev
  • čerstvý koriandr
  • 1 lžičku sezamového oleje
  • 1 chilli papričku
  • 1 lžíci nasekaného čerstvého koriandru

 

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na dlouhé podélné silnější plátky. Kokosové mléko smícháme s kurkumou, osolíme a opepříme. V mixéru rozmixujeme arašídy, očištěný zázvor, chilli, 2 stroužky česneku a polovinu této směsi přimícháme do marinády a maso necháme odležet nejméně 6 hodin, nejlépe do druhého dne.

2. Na omáčku potřebujeme hrnec, ve kterém rozpustíme 100 g palmového nebo třtinového cukru. Zalijeme ho vodou a provaříme. Přidáme nasekanou citronovou trávu, limetové listy a šťávu, rybí omáčku, sezamový olej, nasekanou chilli papričku, trochu koriandru a druhou polovinu rozmixované směsi a povaříme asi 5 minut.

3. V hrnci s vroucí vodou uvaříme rýžové nudle do měkka. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a promícháme s trochou arašídového oleje. Vmícháme nakrájené hráškové lusky, nasekaný salát Pak Choi, mrkev a cibulku nakrájené na slabé nudličky a koriandr.

4. Kuřecí prsa vyndáme z marinády, citronovou trávu podélně rozřízneme a maso na ní podélně napícháme ( lze nahradit klasickou špejlí). Poté pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. Podáváme se salátem a miskou s teplou thajskou omáčkou.

 

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Článek je zařazen v: pečeme podle hvězd, martin kincl, citronová tráva, kuřecí po thajsku, rýžový salát, thajský salát, kuřecí sataj, kuřecí satay, limetkové listy
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama