Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Mille-feuille s malinami

Dezert zvaný mille-feuille pochází z Francie a v překladu znamená tisíc lístků. To proto, že jeho základem jsou tenké plátky těsta, v tomto případě proložené nadýchanou šlehačkou, křupavými mandlemi a šťavnatými jahodami.
Vydáno: 13.11.2016, Anna Kopečková
Mille-feuille s malinami
Mille-feuille s malinami Autor: FTV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

 

 

Co budete potřebovat (pro 4 osoby):

Mille-feuille s malinami Foto:

Na těsto:

  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 bílek (50 g)

Na dokončení:

  • 200 ml smetany ke šlehání de luxe (40 %)
  • trochu moučkového cukru
  • vanilkový lusk
  • 1 hrst čerstvých malin
  • 1 lžíci mandlových plátků

 

Postup:

1. V míse smícháme mouku, rozpuštěné máslo, cukr a bílek a vše rozšleháme na hladké těstíčko. Na plech vyložený papírem na pečení nalijeme těsto do tvaru obdélníčků o rozměru 3 x 5 cm a pečeme je asi 8 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

2. Smetanu vyšleháme s trochou cukru a zrníčky z vanilkového lusku.

3. Upečené lístky těsta prokládáme šlehačkou a zdobíme plátky mandlí a malinami.

 

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Článek je zařazen v: šlehačka, listové těsto, pečeme podle hvězd, martin kincl, mille feuille, dezert se šlehačkou
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama