Sladké recepty

13. listopadu 2016 17:01

Anna Kopečková

Mille-feuille s malinami

Dezert zvaný mille-feuille pochází z Francie a v překladu znamená tisíc lístků. To proto, že jeho základem jsou tenké plátky těsta, v tomto případě proložené nadýchanou šlehačkou, křupavými mandlemi a šťavnatými jahodami.

Co budete potřebovat (pro 4 osoby):

Na těsto:

  • 50 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 bílek (50 g)

Na dokončení:

  • 200 ml smetany ke šlehání de luxe (40 %)
  • trochu moučkového cukru
  • vanilkový lusk
  • 1 hrst čerstvých malin
  • 1 lžíci mandlových plátků

Postup:

1. V míse smícháme mouku, rozpuštěné máslo, cukr a bílek a vše rozšleháme na hladké těstíčko. Na plech vyložený papírem na pečení nalijeme těsto do tvaru obdélníčků o rozměru 3 x 5 cm a pečeme je asi 8 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

2. Smetanu vyšleháme s trochou cukru a zrníčky z vanilkového lusku.

3. Upečené lístky těsta prokládáme šlehačkou a zdobíme plátky mandlí a malinami.

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě.

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.