Ostružinový cheesecake
Oblíbený koláč zvaný cheesecake existuje v mnoha různých variantách. My pro vás máme tu klasickou, ovšem s výraznou ostružinovou omáčkou.
Co budete potřebovat (na formu o průměru 22 cm):
- 2 balení sušenek BEBE
- 1 Heru
- 1 zakysanou smetanu
- 2 vejce
- 250 g krupicového cukru
- 1 lžíci bramborového škrobu
- 2 měkké polotučné tvarohy
- 200 ml smetany ke šlehání
- čerstvou mátu na ozdobení
Na omáčku:
- 125 g ostružin (mohou být i mražené)
- 100 g krystalového cukru
- 100 ml vody
Postup:
1. Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme a smícháme z rozpuštěnou Herou. Směs nasypeme do kulaté formy a prsty ji umačkáme na dno a po stěnách.
2. V míse smícháme zakysanou smetanu, vejce, cukr, bramborový škrob a tvaroh a vmícháme dotuha ušlehanou šlehačku. Náplň nalijeme do formy, uhladíme a povrch poházíme několika ostružinami. Cheesecake dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 55 minut.
3. Na omáčku smícháme v kastrůlku zbytek ostružin s vodou a cukrem a vše svaříme na řidší sirup (po vychlazení zhoustne).
4. Upečený dort necháme vychladnout ideálně do druhého dne. Podáváme ho ozdobený mátou a ostružinovou omáčkou.
Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě.
Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.