Profiterolky plněné čokoládovým krémem
Připravte si přímo královský dezert, na kterém si pochutnávali už na dvoře francouzské královny Kateřiny Medicejské.
Co budete potřebovat:
- 150 ml vody
- 50 ml oleje
- 120 g hladké mouky
- 3 velká vejce (celkem 190 g)
- moučkový cukr na posypání
Na náplň:
- 200 g hořké čokolády
- 50 g mléčné čokolády
- 120 g másla
- 60 ml smetany
Postup:
1. V kastrůlku přivedeme k varu vodu s olejem, přisypeme mouku a důkladně mícháme, dokud se na dně kastrůlku nezačne těsto lehce chytat (trvá to asi minutu). Připravené těsto necháme za občasného zamíchání asi 10 minut vychladnout, pak do něj zašleháme 1 vejce, přidáme zbývající 2 vejce a opět je do těsta zašleháme. Vytvoří se řidší těsto, které naplníme do stříkacího sáčku a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme bochánky o průměru 4 cm a vysoké 2 cm. Dáme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.
2. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme obě čokolády rozlámané na kousky, máslo a smetanu. Čokoládovou směs důkladně promícháme a necháme lehce vychladit. Pak ji naplníme do stříkacího sáčku s ostrou špičkou. Tu zapíchneme do každého upečeného bochánku a nastříkáme do něj trochu krému.
3. Hotové profiterolky pocukrujeme a můžeme je ještě ozdobit čerstvou mátou, případně i čerstvým ovocem.
Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě.
Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.