Těstoviny farfalle s domácím bazalkovým pestem
Naprosto čerstvé ingredience, minimum práce a skvělý výsledek za pár minut. Taky si nějak takhle představujete ideální oběd nebo večeři?
Co budete potřebovat (na 4 porce):
- 600 g těstovin farfalle (motýlci)
- 1 svazek čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- 0,5 dl olivového oleje Extra Virgin
- 1 lžičku piniových oříšků
- nastrouhaný parmazán nebo podobný sýr
- sůl
Postup:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
2. V hmoždíři utřeme nejprve bazalku, oloupaný česnek, 1 lžičku nastrouhaného parmazánu, oříšky a sůl. Nakonec přilijeme olivový olej a zamícháme.
3. Připravené pesto rozehřejeme v pánvi, podle potřeby můžeme přidat ještě trošku oleje, přidáme scezené uvařené těstoviny a promícháme. Podle chuti přisypeme nastrouhaný parmazán a podáváme.
Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě.
Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.