Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Tyčinky grissini s olivami a rozmarýnem a dipem ze sušených rajčat

Můžete si je koupit už hotové, ale mnohem lepší jsou čerstvé, doma upečené. Ideální doplněk k dobrému vínu!
Vydáno: 02.10.2016, Anna Kopečková
Pečeme podle hvězd - Italské grissini
Pečeme podle hvězd - Italské grissini Autor: FTV Prima / Tomáš Svoboda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

 

 

 

 

 

Pečeme podle hvězd - grissini 1 Foto:

Co budete potřebovat:

Na tyčinky:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžíci soli
  • 10 g droždí
  • 180 ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce černých oliv
  • 1 větvičku rozmarýnu

Na dip:

  • 1 zakysanou smetanu
  • 8 sušených rajčat
  • 8 lístků čerstvé bazalky
  • sůl a mletý pepř

 

Postup:

1. V míse smícháme mouku se solí. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a nalijeme ho do směsi. Přidáme olivový olej, nasekané olivy a nasekaný rozmarýn. Uhněteme pružné těsto, které se nelepí (pokud bude neforemné, přidáme pár kapek vody, pokud bude lepkavé, přidáme trošku hladké mouky), dáme ho zpátky do mísy a necháme vykynout.

2. Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na velmi tenké válečky, protože tyčinky při pečení zvětší svůj objem o polovinu. Rozložíme je na plech s papírem na pečení, dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Dobře upečené tyčinky poznáte tak, že mají zlatavou barvu a jsou křupavé.

3. Mezitím si připravíme dip. Smícháme zakysanou smetanu, nasekaná sušená rajčata, bazalku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s upečenými tyčinkami.

 

 

Uvedený recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Článek je zařazen v: pečeme podle hvězd, martin kincl, grissini, dip, italské tyčinky, tyčinky k vínu
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama