Ano, šéfe!: Jak to provést, aby Vltavanka – U Lojzíka neskončila na dně přehrady?
Horké léto je skoro tady, stejně jako v REPRÍZE pořadu Ano, šéfe! Tentorkát se Zdeněk Pohlreich vypraví ke Slapské přehradě, konkrétně do Županovic do podniku U Lojzíka, kam si jej pozvali Oldřich Podehradský a Luboš „Bubák“ Medřický. Dívejte se v úterý od 22.20 na Primě.
Krásného počasí, vody, ale i bouřky a horka v kuchyni u sporáku si dosyta užil Zdeněk Pohlreich, který stylově připlul pánům poradit, co dělat, aby jejich Vltavanka symbolicky neskončila na dně přehrady. Ve druhé řadě svého pořadu bude šéfkuchař Café Imperial více vařit, takže se můžete těšit na dva vynikající recepty.
Na travnaté pláži panovala idyla, děti výskaly a cachtaly se, slunce pálilo, hosté se vyhřívali a popíjeli na terase Vltavanky. Plno zaparkovaných aut jistě těšilo majitele restaurace se dvěma názvy. Rekreační středisko nad pláží se nachází v centru obce a výše zmínění pánové provozují také penzion, školu potápění, půjčovnu potápěčské výstroje, kanoí, pramičky a plachetnice. Můžete si tu udělat také řidičák na malé plavidlo. Restaurace, terasa a zahrádka by při plné obsazenosti mohly pojmout až sto lidí. Na pláži mají ještě prosperující stánek.
Idyla je to však jen zdánlivá. Podnik funguje čtvrtým rokem, ale již třetí sezona není zisková, sotva pokryje náklady. Provozovatelé chtěli vytvořit areál, který by fungoval celoročně jako restaurace s přilehlými službami, souvisejícími s vodními sporty. Ve vysněném podniku se mělo snoubit to, co je baví, s kvalitními službami. Vzhledem k vysokým finančním nárokům na provoz jsou jedinými stálými zaměstnanci sami majitelé a „Bubákova“ dcera (vyučená řeznice), která velí kuchyni. Poslední sezona se zatím jeví jako likvidační, příjmy plynou pouze z nasmlouvaných klientů. Místní restauraci ignorují. Přitom nabídka podniku je více než široká (5 druhů točeného piva, 2 druhy točené limonády, standardní jídelní lístek s českými „klasikami“, ale i pokusem o něco „lepšího“). Pokud se něco nezmění, tato sezona bude zřejmě poslední…
A co ceny U Lojzíka? Celkem lidové…
Pokoj se snídaní v sezoně 1164 Kč
Pokoj se snídaní mimo sezonu 1043 Kč
Menu, jste-li hosty penzionu:
snídaně 45 Kč
oběd 105 Kč
večeře 85 Kč
Grilování:
1 kuřecí plátek 55 Kč
1 hovězí plátek 80 Kč
1 vepřový plátek 65 Kč
Hotovky:
Platýz, rajská, vepřové výpečky, uzený jazyk + bramborová kaše + špenát, vše cca po 80 Kč.
(Takže dvě celkem lehká jídla – ryba a jazyk, dvě kalorické bomby – rajská a výpečky.)