20. února 2015 08:00
Petr UllmannAno, šéfe! z Lednice: U Tlustých se bude Pohlreichovi líbit. Proč ale podnik neprosperuje?
Zdeněk Pohlreich přijel do Lednice, kde se v blízkosti zámku nachází restaurace U Tlustých. Je to podnik čistý, úhledný, má všechny předpoklady být úspěšný, ale něco mu chybí. Dívejte se na reprízu pořadu Ano, šéfe! v úterý večer na Primě!
Nudný podnik by se měl změnit v čilý, dobře zavedený restaurant, kam se za regionální moravskou kuchyní budou rádi vracet nejen místní, ale i návštěvníci z nedalekého Rakouska. Ovšem na vídeňský štrúdl, který tu podávají ke kávě, si mohou zajít do kavárny doma. A jak se na jídelní lístek dostaly beskydské a šumavské speciality? Zato husy z místní farmy kejhají skoro za rohem, divočáci žijí v blízkém lužním lese a dobře zásobený řezník porcuje maso kousek od Tlustých. Jak vařit v restauraci, aby začala slušně vydělávat? Jak hospodařit se surovinami, jak nevyhazovat peníze oknem a jak správně vykalkulovat cenu, poradí šéf nejen Andreji Tlustému, majiteli podniku v atraktivní lokalitě Lednicko-valtického areálu. Nenechte si ujít cenné rady a šéfa u cimbálu už v úterý večer na Primě v repríze pořadu Ano, šéfe!
Tlustý a Pohlreich tvoří dvojici, která diváky zaručeně pobaví. Andrej Tlustý je podnikatel jako řemen, rozmach jeho aktivit je široký, stejně jako jeho elán a nadšení pro věc. Je to poněkud horká hlava a pro ostré slovo nejde daleko. Stejně jako jeho guru z Café Imperial… Nuda v Lednici zatím panuje jen na jídelním lístku, na obrazovce se budou dít divy! Přerod slušné restaurace s dobrými kuchaři, ale obvyklou nabídkou jídel se změní v pěknou honičku, v jejímž cíli by se měla v plné kráse zrodit zajímavá regionální restaurace.
Pan Tlustý a jeho žena k tomu mají všechny podmínky i předpoklady, musejí být ale důslední. Zdeněk Pohlreich v kuchyni narazí na bývalého kolegu, prohání ho ale stejně jako ostatní zaměstnance. U Tlustých se šéfovi líbí, proto se snaží o špičkový výkon. A chce k němu pochopitelně vybudit i zbytek posádky. Má však personál stejně silnou motivaci jako buditel českých restaurací a zapálený majitel Andrej? I to je otázka, nad kterou se musí zamyslet majitel rádoby úspěšného podniku.
Šéf nedostal lehký úkol. Má vytvořit koncepci luxusnější restaurace, skladbu jídelníčku, prezentaci jídel a zefektivnit chod podniku. Majitelé jsou na svou restauraci hrdí, chtějí být však ještě lepší. Povede se jim to s vydatnou šéfovou pomocí? Zatím se chystají vepřové hody z ryze domácích zabijačkových pochoutek. To by mohl být dobrý začátek a lákavá pozvánka pro místní hosty i televizní diváky.
Šéf má vytvořit koncept luxusní restaurace. Tak to je tedy opravdová výzva! Dívejte se už v úterý večer na Primě!