Ano, šéfe! z Mlýnského dvora: Proč vydělává víc svatební byznys než restaurace?
Restaurace Mlýnský domov je dalším podnikem, kterému se Zdeněk Pohlreich podívá na zoubek, tentokrát v repríze ve čtvrtek ve 22.10 na Primě. Je to ale spíš zub, protože jde o velkou multifunkční restauraci s kapacitou 120 míst. Má ještě letní zahradu, kde se u otevřeného krbu konají grilovací akce.
Mlýnský domov provozují na okraji Prahy v Jinočanech, kousek za Zličínem, manželé Szenkovi. Proč Szenkovi vyhledali Zdeňka Pohlreicha? Trápí je malá vytíženost restaurace během zimy a ve večerních hodinách. Lze to nějak změnit?
Oba se vyučili v oboru, pan Filip dělá provozního. Má se co otáčet, protože Mlýnský domov nabízí možnosti pro soukromé oslavy, hostiny, školení, firemní večírky a svatby, catering. Hlavní zdroj příjmů dnes představuje kompletní svatební servis, který vede Květa.
Mlýnský domov není až takovým klidným přístavem, jak by se mohlo na první pohled zdát. Původní majitelka, paní Květa Muhlheimová, Květina matka a Filipova tchyně, má o podnikání poněkud jiné představy. Mezi ní a dceřiným manželem vznikaly spory, Květa starší by provedla v restauraci změny. Nápad se svatbami na klíč vznikl původně proto, aby si s manželem nelezli „do zelí“. Dnes je to nejlukrativnější část rodinného podnikání, Květa si v domě nedávno dokonce otevřela prodejnu a půjčovnu svatebních šatů.
Jak šlape kuchyně? Hned úvodní věta na jídelním lístku upozorňuje hosta na „trpělivost a pochopení vzhledem k širokému sortimentu jídel“. V prostorné kuchyni vaří dva až tři kuchaři a jedna pomocná síla. Žádný z nich ale není šéfkuchař. Jídelní lístek je už léta stejný, jen se poněkud zúžil počet položek asi na osmdesát hlavních jídel. Před dvěma roky si ale manželé přivezli z Itálie pravou pec na pizzu, aby mohli připravovat toto tak oblíbené a požadované jídlo. Protože tvrdí, že umí skvělou pizzu, přivede Zdeněk pizzaře, aby zjistil, zda je to pravda. Suroviny jako maso a zeleninu nakupují kvůli lepší kvalitě u soukromníka. Snaží se dobře hospodařit a vařit poctivě. Zajímavé je, že ale například knedlíky kupují, protože podle Květy jsou přece „stejně dobré, laciné a není s nimi žádná práce“. Ovšem sama uvádí, že není žádný gurmán. No uvidíme, co na to řekne Zdeněk Pohlreich…
Dívejte se ve čtvrtek ve 22.10 na Primě na reprízu pořadu Ano, šéfe!