K Rytířovi pozval šéfa Pohlreicha personál bez vědomí majitelky. Jak tohle dopadne?
Zaměstnanci prosí o pomoc. Zdeněk Pohlreich čelí skutečné výzvě. Restaurace U Rytíře je umístěna ve středu Liberce jen pár metrů od radnice. Své zákazníky se snaží nalákat na stylové prostředí, ale moc to nefunguje. Zafunguje tady šéf? Sledujte reprízu pořadu Ano, šéfe! ve 22.35 ve čtvrtek na Primě.
Stylový a fungující podnik s výborným pohoštěním, oáza pohody pro lidi, kteří pracují a pohybují se uprostřed města, to je majitelčin sen. Klidu je tam ale až příliš, dokonce tolik, že už to nebaví ani personál. Servírka Jitka a kuchař Pavel se proto rozhodli sami napsat šéfovi „závaznou z nejzávaznějších přihlášek“ do jeho pořadu a požádali ho o návštěvu bez vědomí majitelky.
Taková věc se stala poprvé a šéf je proto docela zvědavý, co ho U Rytíře čeká. Restaurace sídlí v domě, kde byl kdysi krejčovský salon, potom pizzerie. V přízemí je lékárna a do restaurace musíme vystoupat do prvního patra. I když je odtud hezký výhled, schodiště představuje určitou bariéru, která podnik znevýhodňuje. Chybí bezprostřední kontakt mezi potenciálními hosty a personálem, nalákat lidi k návštěvě je těžší.
Majitelka restaurace, která uvízla v šéfově „gastropolepšovně“, je nadšená amatérka. Prohlašuje o sobě, že „umí trošku vařit a má nápady, tak proč to nezkusit“? Je pyšná na svou kreativitu, někdy zkouší nové pokrmy metodou pokus-omyl, až je spokojená s výsledkem. Chválí si nové kuchaře, mladé muže, kterým ještě není třicet let. V kuchyni teď vaří Pavel a Ind Samir, oba mají za sebou praxi v dobrých podnicích i účast v kulinářských soutěžích. Majitelka udává, že od jejich působení se návštěvnost restaurace pomalu zlepšuje a naštěstí už neodpovídá situaci ze zvacího dopisu. Přemýšlí o tom, že se více zaměří na českou kuchyni, proto uvítá Zdeňkovy návrhy na nový, tradičnější a ucelenější jídelníček, ačkoliv o něj původně nežádala. Možná by se ještě mohl říznout indickou kuchyní.
U Rytíře pracují dva mladí ctižádostiví kuchaři. Kdo z nich bude šéfovat v kuchyni? Jak dopadne „kruh pravdy“, kde se proberou i výsledky místní ankety? Jak zhodnotí podnik U Rytíře gurmet, který se na restauraci podívá zvenčí? A především: dostanou U Rytíře hvězdičku Zdeňka Pohlreicha? A testovací otázka nakonec: Dali byste si obrovský steak za sedm stovek, kdybyste věděli, že pokud ho sníte v časovém limitu, nemusíte platit?
Pokud vás zajímá, jak připravuje šéf Café Imperial selátko a jak dopadl nový koncept restaurace U Rytíře, kde podle paní majitelky jdou nejvíce jídla z kuřecího masa a těstoviny, přitom chce ale vařit po česku a kombinovat to s indickou kuchyní, nenechte si ujít reprízu gastronomické show Ano, šéfe! ve čtvrtek večer.