12. března 2014 00:00
Petr UllmannŠéf zažije gastronomické country v pražském podniku Harmony
Zdeněk Pohlreich opět na lyžích! Tentokrát přijíždí na běžkách, aby si užil ještě trochu mrazivého povětří, než zamíří do restaurace Harmony v blízkosti Krčského lesa. Dívejte se ve čtvrtek ve 22.10 na Primě na REPRÍZU oblíbeného pořadu Ano, šéfe!
Z okénka se linou všelijaké pachy a taky dost dýmu. Majitel Štěpán Vorel nesedí na Titaniku, ale je tak nějak unaven z léta stejné nabídky minutek, hotovek a chuťovek své hospody. Chtělo by to závan čerstvějšího vzduchu, než jaký poskytuje zašlý větrák. Zatím v Harmony moc harmonie nepanuje. Buditel českých restaurací pozná dva kuchařské samorosty a zažije večer v country stylu, který si dosyta užije nad „zrzavou vodou“ a v převleku za kovboje.
Šéf v michelském skanzenu Harmony
Kovboj Zdeněk má kolty proklatě nízko a míří na kvalitu
Když šéf spatří restauraci a pivnici Harmony, trochu se lekne, kam že to zase vlezl. Když slyší, že má jen inovovat jídelníček, a ne zachraňovat hospodu, kam naštěstí chodí hodně lidí, trochu se mu uleví. Když ochutná místní speciality – plzeňskou zástěru, krůtí Harry a Neptunův trojzubec – je mu zase těžko. Minimálně z množství třicetiprocentního eidamu a smetany s nivou, jimiž jsou jídla hustě posypána, zalita a zapečena do podivných a neesteticky vyhlížejících směsí. Jako kdyby to předtím už někdo jednou jedl. Když ale pozná místní kuchaře, pochopí, že se bude taky bavit. Jsou to jeho vrstevníci, vyvaření kuchaři s potenciálem dokonce i pro televizní showbyznys. Harmony je podnik pro silnější nátury, pořádají se tu večírky s country tanci a pohoštěním k pivu. Což je skvělá příležitost pro zátěžový večer a vyzkoušení nových jídel. Jak se postaví věrní hosté k odlehčeným sexy inovacím z šéfovy dílny? Předtím ještě diváci uvidí opulentní nákup v mistrově pojetí. Majitel se křižuje a kuchaři plánují, že půjdou ven žebrat. Šéf má utkvělou myšlenku: Já z nich ty kuchaře udělám! Já to z nich dostanu!
Señor Vaněk v akci
Na ochutnávku nových jídel přijde i šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. Jeho úkolem bude rozsoudit neformální soutěž mezi dvěma kuchaři – Pavlem a Jirkou. Kdo prohraje, bude v kovbojském roznášet hostům nové chuťovky s tataráčky! Který z „borců“ to bude? Nejsou na to kuchaři přece jen trochu staří? Naštěstí žádnou legraci nezkazí. Kam šéf posune zdejší nabídku? Pro diváky přichystá recept na smaženou cibuli a kapra po židovsku, pro kuchaře má další skvělé nápady a rady. A bude to poprvé, co sám od kolegů i nějaké dostane. Návrat do Michle bude napínavý. Udělí Zdeněk Pohlreich další radost a smích?