U Draka vaří na draka, tvrdí šéf Pohlreich o podniku v Neratovicích
I tak do podniku Zdeněk Pohlreich přijel, aby tu rozčeřil vody rodinné restaurace paní Evy Benešové. Jak se mu to povedlo? To uvidíte v repríze dalšího z legendárních dílů Ano, šéfe! v pondělí ve 22.40 na Primě.
Majitelka podnika v Neratovicích Eva Benešová je bývalá regionální novinářka. Rozhodla se vložit své síly do provozování restaurace. Ta dříve byla ryze čínská a docela populární. Dnes se v restauraci vaří jídla italská, česká, čínská a odpovídá tomu i osobitý interiér. Paní Eva chtěla mít z restaurace lepší podnik, přičemž dnes je v minusu, s tržbou to jde od desíti k pěti a lidi nechodí. Problémy s personálem a špatné reakce návštěvníků, které lze vyčíst z návštěvní knihy, znavené paní Evě nepřidají.
Legendární díly Ano, šéfe! sledujte v pondělí ve 22.40 na Primě.
Doufá už jen v poslední pomoc od Zdeňka Pohlreicha. Proto se přihlásila i do tohoto pořadu. „Přihlásila jsem se ze zvědavosti, každá zkušenost je dobrá. Jaký to ale bude mít ohlas, uvidíme až po vysílání,“ konstatuje paní Benešová.
Symfonie devadesátých let
Interiér, personál i jídelní lístek. Nic neušlo pozornosti svérázného Zdeňka Pohlreicha. Nádobí, to je „symfonie devadesátých let", v podobné pasti uvízl i jídelníček. Oba kuchaři musejí pracovat v prostoru rozměrů kuchyňky v Orient Expresu, jak okomentoval šéfkuchař Pohlreich a pogratuloval personálu k odvaze. Smířlivě ale usoudil, že i interiér „je mu pumpička“, když si pochutná a bude se tam cítit dobře.
Ano, šéfe! I (3) - Restaurace Drak / Neratovice
Šéf si nepochutnal
Majitelka si myslela, že se v Drakovi dobře vaří. Jenže nevaří, proto se tam ani dobře nedaří. Zdeněk Pohlreich okamžitě narazil na evergreen současné gastronomie – příliš obsáhlý jídelníček, který zahrnuje všechny inspirace světovou kuchyní v české variantě. Paní Benešová dostala rady o ekonomice podniku – zvlášť cenné v době hospodářské krize – o lepší využitelnosti surovin a návratnosti investic.
Zdeněk Pohlreich má nemalý pedagogický talent, což připomíná i tento díl Ano, šéfe! Neměli by si ho nechat ujít především ti, kdo sní o vlastní restauraci nebo ji už mají a nešlape podle jejich představ. Jak uvidíte, hospodský musí být i psycholog a trochu herec.