Umí to Zdeněk Pohlreich s italskou gastronomií? Uvidíte v Ano, šéfe!

Zdeněk Pohlreich opět vyráží s razancí sobě vlastní do boje za lepší úroveň české gastronomie! Tentokrát se můžete v REPRÍZE oblíbeného pořadu Ano, šéfe! těšit na to, jak si obávaný šéf poradí s kuchaři v italské restauraci. Dívejte se ve čtvrtek ve 22:35 na Primu.

Český Krumlov je krásné město, které láká davy turistů. Nabídka zdejších restaurací se však ve velké většině krásnou nazvat nedá a nikoho příliš neláká. Ve městě je samozřejmě několik restaurací s kvalitní kuchyní, ale když přihlédneme k množství restaurací, které zde jsou, je to opravdu mizivé procento. K těm "lepším" restauracím se dá řadit i Pizzerie Latrán, příjemná restaurace s 50 místy v renesančním domě, ve starobylém centru města. Zdejší pizza, pečená na dřevě, je ve městě a okolí vyhlášená. Bohužel ostatní italský repertoár restaurace si příliš věhlasu nezískal.

Prosadit změny ja základ

Majitelem restaurace je pan Jaromír Boháč. Jeho společnost nevlastní pouze tuto pizzerii, ale i 3 další krumlovské restaurace a agenturu, která pořádá řadu místních festivalů. Proto svěřil provoz restaurace do rukou provozní, tou je energická slečna Lucie Reinerová. Dvanáct let pracovala v Německu v gastronomii a má o ní prý velmi podobné představy jako Zdeněk Pohlreich. Nastoupila do funkce provozní vedoucí v květnu 2009 a od té doby se snaží v pizzerii o gastronomii takovou, jaká má být. Bohužel se jí to ne vždy daří. Kuchaři mají podle ní na vše svůj názor a vše si dělají po svém, a tak prosadit nějaké změny je hodně těžké. Vzhledem k tomu, že její bratr je kuchař se zkušenostmi ze zahraničí, přizvala ho ke spolupráci. Několik odpolední strávil v podniku a snažil se zdejší personál něčemu přiučit. Něco se zlepšilo, ale pořád to není ono. Proto se Lucie rozhodla oslovit Zdeňka Pohlreicha.

Zdeňkova pomoc Pizzerii Latrán by měla spočívat hlavně v tom, že pomůže prosadit provozní Lucii její představy o kvalitě jídel v restauraci. Jídelní lístek nabízí kromě pizz i řadu dalších italských jídel. Většina těchto pokrmů je však "počeštěná". Ve spoustě jídel je smetana nebo sýr. A právě tato část "produkce" pokulhává v kvalitě za průměrem. Během návštěvy se Zdeněk zaměří na to, aby se tato italská jídla připravovala ze správných surovin a správným postupem. Jak si svérázný šéf poradil s tímto nelehkým úkolem?

Nenechte si ve čtvrtek večer ujít reprízu oblíbeného pořadu Ano, šéfe! na Primě!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 9. 2023

V lásce a romantice by se vám nyní mělo dařit, Berani. Něco ve vás vzbudilo detektivní náladu a vy toužíte zkoumat, pátrat a hledat pravdu v každé situaci. Váš fundovaný, stabilní a praktický přístup bude vaší největší předností. Ujistěte se, že dnes necháte roli mučedníka někomu jinému. Vy jste ten, kdo musí převzít kontrolu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.