Zdeněk Pohlreich dokáže zaplnit restauraci. Zvládne to ale personál? Uvidíte v Ano, šéfe!
Co trápí restauratéra pana Josefa Rožánka natolik, že vyhledal Zdenka Pohlreicha přímo v Café Imperial? Jak uvidíte v repríze I. řady Ano, šéfe! v pondělí ve 21.30 na Primě, jeho restaurace Arter v Praze-Satalicích funguje sice čtvrtým rokem, ale nedaří se jí tak dobře, jako jejímu stejnojmennému bratrovi – cateringu.
Restauraci by chtěl mít pan Rožánek vzorovou, je to majitelovo hýčkané dítko. Tento sen mu ale údajně kazí personál – jak vystrčí z podniku paty, fláká se. Alespoň podle pana majitele.
Pan Rožánek je původně strojař, baví ho však gastronomie. Není spokojen s obslužným personálem ani s osazenstvem kuchyně. Nechce už své zaměstnance věčně obměňovat, rád by je vycepoval na požadovanou úroveň. Pokud to nepůjde, je připraven se s personálem rozloučit i během natáčení. Kvůli kontrole zaměstnanců jsou v podniku rozmístěny kamery. Jedinou konkurencí je nedaleká pizzerie, proto pan Rožánek dal na jídelníček Arteru i italská jídla, základem je ale česká a částečně středomořská kuchyně.
Pamatujete se jieště na úplně první díl Ano, šéfe?
Opravdu tak hrozné? Kameru neoblafneš
Díky kamerám majitel vidí, že personál sleduje televizní seriály, klábosí na baru a kašle na hosty. Pan Rožánek se považuje za perfekcionistu, který je v restauraci denně, lidé z podniku ale tvrdí, že přijde tak jednou týdně. Personál sledovala i skrytá kamera televizního štábu – a tvářil se ochotně a mile. V chování obsluhy vidí majitel alfu a omegu úspěšného podnikání, protože chce hostům věnovat nadstandardní péči, kvůli které by se do Arteru vraceli. Zdeněk Pohlreich proto přivede číšníka-profesionála, který předvede, jak by to mělo fungovat, a podle výsledku srovnání ideálu s obsluhou restaurace se rozhodne, zda zaměstnanci na place zůstanou, nebo budou muset odejít. Jak to dopadne?
Dívejte se v pondělí ve 21.30 na Primě na reprízu I. řady oblíbeného pořadu Ano, šéfe!