Zdeněk Pohlreich se v Ano, šéfe! potká se svým spolužákem z učňáku! Kdo umí líp vařit?
Šéf Zdeněk Pohlreich
Šéf Zdeněk Pohlreich vám zpříjemní léto! Od 2. července patří jeho gastropolepšovně středeční večery na Primě. Tentokrát bude "operovat" pět kilometrů od pražského letiště, v Modré stodole v Horoměřicích, kde co chvíli přeletí letadlo. REPRÍZU pořadu si pusťte od 20:15 hodin.
„Kdysi mívala dobré jméno, ale jelikož my nejezdíme do žádných hospod, které mají dobrý jméno, tak si myslím, že Modrá stodola v tuhletu chvíli je na pokraji kolapsu,“ tuší správně Zdeněk Pohlreich. S chodem velké restaurace s bowlingem, k níž patří i hotel, paní Renatě Herzmanové pomáhá přítel, který vaří v kuchyni, ale výkon zařízení hodnotí minimálně jako nevyrovnaný.
„Jeden den se všichni můžou zbláznit, a druhý den si nevyděláme ani na elektřinu,“ stěžuje si na málo hostů a nákladný provoz. Zato v blízkém bufetu je narváno. Třetí člověk, kterému na Modré stodole záleží, je majitelčin syn Martin, který se vrátil z ciziny a má vysokou hotelovou školu. Mezi muži je to na ostří nože. Každý z nich má jinou představu a paní Renata v tom lítá. „To je ten ideál podnikání, rodinný byznys,“ ironicky konstatuje šéf nad problémy, za nimiž stojí lidský faktor. A jak se ukáže, Vladimír, jehož výtvory buditeli českých restaurací nechutnají, je jeho spolužák. Že by Zdenda dával v učňáku větší pozor?
Renata Herzmanová si myslí, „že přestože už největší chyby odstranila a špínu v lokále také nemá, přesto to na určitou míru kulhá“. Proč? Šéfovi se ve stodole líbí: „To dělal architekt, to si nikdo nenamaloval na kousek toaletního papíru.“ Interiér je vzdušný, velkorysý, čistý. Z otevřené galerie s krbem, kde je restaurace, lze sledovat čtyři bowlingové dráhy. První kontrolní ochutnávka králičího hřbetu, jelení paštiky, pstruha a horoměřické topinky však skončí neslavně. Pstruh je nudný, králík suchý jak cesta, brambory zkyslé. „Za tohle, cos mi tady dneska nadělil, by ti pan třídní dal pěkně do čuni,“ nešetří bývalého spolužáka šéf. „Měl jsem pět věcí a jedna z nich byla horší než druhá.“ Jak nastavit jídelní lístek, když lidé na bowlingu chtějí něco úplně jiného než v restauraci? Martin se pokouší prorazit s obědovými meníčky, ale Vladimír to vidí jinak. „Podle mě ty hotovky nemají šanci na úspěch, to je nevděk kuchařů i číšníků.“
Prohlédněte si galerii:
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 1
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 2
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 3
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 4
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 5
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 6
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 7
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 8
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 9
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 10
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 11
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 12
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 13
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 14
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 16
Šéf Zdeněk Pohlreich
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 19
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 22
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 23
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 24
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 25
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 26
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 27
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 28
Ano, šéfe! V (1) - Modrá stodola, Horoměřice - Obrázek 29
Šéf vezme Renatu do místního bufetu, kde je každý den narváno a kde to v poledne žije. Kupodivu ceny jsou stejné jako v architektonicky zajímavé restauraci, přesto tudy cesta nevede! V Modré stodole nehaprují jen vztahy a v kuchyni neschází pouze talent a entuziasmus. Zátěžový večer, kdy hosté čekají až dvě hodiny na jídlo, upozorní na špatnou organizaci práce a skryté rezervy. Je jasné, že paní Herzmanová nemá svůj personál zcela pod kontrolou. Jak se vyhnout kritice napružených zákazníků, kteří si přišli na pérování číšníků spravit sebevědomí a pozvednout náladu? Vůbec jim nedat příležitost ke kritice, radí šéf. A nabídnout mnohem víc. Zajímá ho, proč na začátku léta nejsou před restaurací slunečníky a proč už dávno nehoří venkovní gril? Vyzkouší Vladimíra. Má si zajet nakoupit a uvařit něco, co ho baví. Jak si Zdeněk pochutná? Jako v nemocnici, a proto majitelce navrhne výměnu šéfkuchaře, protože „situace je kritická a vy si to nemůžete dovolit,“ varuje Renatu. Koho ještě se bude muset zbavit?
Minidrama, které jí nezávidíme, ji čeká na parkovišti, kde bydlí v karavanu „inventář“ restaurace a „rodinný přítel“ Pavel. Zdeněk mezitím zkusí zapracovat na dorostu v kuchyni, kde převede rychlé sexy vaření a naučí kluky salát se ztraceným vejcem. A lidem, co si přišli zahrát, přichystá dobrý velký řízek, pizzu a kus masa. „Nehledejte v tom žádný extrabuřty, udělejte z toho normální sousedskou restauraci,“ nastiňuje šéf cestu pro Modrou stodolu. Bude dostatečně schůdná?
Dívejte se ve středu od 20:15 na Primě na REPRÍZU pořadu Ano, šéfe!
Autor článku
Denisa Nováková
Denisa po několikaletém působení na Primě aktuálně pracuje pro magazín Prima Ženy a podílí se na tvorbě obchodních kampaní. (denisa.novakova@iprima.cz)
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů