Zdeněk Pohlreich v Ano, šéfe! ukáže, jak nalákat hosty do bývalé Kotelny
Restaurace Kotelna na Zahradním Městě v Praze 10 je sídlištní restaurace. Původně to byla opravdu kotelna, ze které se po přestavbách a úpravách stala restaurace Kotelna. Dokáže šéf Pohlreich udělat z bývalé kotelny prosperující restauraci? Dívejte se v úterý večer na Primě na REPRÍZU pořadu.
Motto této restaurace jde v duchu s názvem: „Kotelna vás nyní bude hřát jak na jazyku, tak na duši.“ V restauraci v zimě hoří krb, v létě poskytuje sídlištní azyl na nevelké zahrádce, umístěné mezi paneláky.
Menu Kotelny obsahuje vtipy, aby se host při čtení jídelního lístku i pobavil. O provoz podniku se stará manželka jednoho z majitelů, paní Riedlová, která má raději sladší jídla – a v tomto duchu je sestaveno i menu restaurace. Paní Riedlová má dva starší syny a restaurace je pro ni téměř jako další dítě.
Kotelna nicméně nedokáže přilákat dostatečné množství hostů, ani večery a víkendy nejsou v návštěvnosti uspokojivé. Manželé se shodují na tom, že když už do restaurace vložili tolik energie a peněz, mělo by se jim to někdy konečně vrátit. V kuchyni vaří dva kuchaři.
Mladý Petr je suverén, jeho oblíbeným jídlem jsou žebírka, na která je coby kuchař pyšný. Druhý, starší kuchař Josef alias Pepa chce svoji kariéru v Kotelně „doklepat“ až do důchodu. Servírka Jana je ženská od rány, s kuchařem Petrem se znají už z dřívější práce a mají vřelý přátelský vztah. Ale už přichází do Kotelny svérázný šéf Zdeněk Pohlreich – nejen aby ochutnal a ohodnotil místní pokrmy, ale především proto, aby přišel na kloub záhadě, proč sem chodí tak málo hostů…
Jak to v Kotelně dopadlo, uvidíte v repríze dalšího dílu Ano, šéfe! v úterý večer na Primě.