29. listopadu 2016 23:00
Přihlaste se na kurz vaření Karolíny Kamberské!
Karolína Kamberská se gastronomií zabývá už léta coby food redaktorka různých periodik. K této práci ji přivedla její vášeň pro vaření, jakkoliv původně měla jiné plány.
Nyní máte možnost se s ní osobně setkat a něco se přiučit! První kurz proběhne už v lednu a pořádá jej Gourmet Academy. Přihlásit se a dozvědět více informací můžete zde.
Karolína Kamberská pro vás připravila menu, které se hodí do chladnějších měsíců roku, protože příjemně zahřeje jak na duši, tak na těle. Česnekový krém s hříbky je originální tím, že se česnek předem opeče, čímž zesládne a polévka získá lahodnou chuť. S typickým italským ragů se účastníci kurzu naučí jednoduše vyrobit i domácí těstoviny. Crumble je skvělý způsob, jak zdravě a lahodně použít sezónní ovoce a udělat sladkou tečku za skvělým obědem či večeří.
Menu:
Česnekový krém s houbamiVepřové ragů s domácími tagliatelleCrumble ze sezónního ovoce s mandlovou drobenkou
Kurz je určen jak pro začátečníky, středně pokročilé tak i pokročilém.
V první premiérové epizodě v pořadí již čtvrté řady se na obrazovky vrací sběratelka zapomenutých receptů a vášnivá kuchařka Karolína Kamberská a její pořad Karolína, domácí kuchařka. V sobotu 15. října vezme jeho protagonistka diváky do lesa a na zahradu. Právě tam totiž nasbírala inspiraci pro další chutné recepty, které prozradí již v 17.00 na Primě. Nová řada Karolíny, domácí kuchařky nabídne mnoho jídel, která v sobě mají ducha Středomoří, ale zároveň i hřejivost tradiční domácké kuchyně, která je na celém světě stejná. „Recepty pro novou řadu mojí kulinářské show i pro novou kuchařku, která vyjde letos na podzim, jsem připravovala od loňského léta – a to hlavně poctivým ‚testováním na zvířatech‘, tedy na své rodině,“ říká se smíchem novinářka a muzikantka Karolína Kamberská.
Pro první díl premiérové čtvrté řady však Karolína nešla daleko. Vyšla si jen do lesa a na zahradu. A jaké tedy bude její menu?
· Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami
· Jemné telecí s hříbky a máslovými noky
· Gratinovaný pórek se šunkou
· Mražená broskvovo-karamelová pěna
Karolína, domácí kuchařka je praktickým rádcem i oslavou domácího vaření, kterým provází přirozená, charismatická a praktická moderní žena. Není profesionální kuchařkou, ale vaření je její láskou a vášní. Vychází z tradice našich babiček, vstřebává nové vlivy a inspirace, sbírá nejrůznější recepty, výborně a nápaditě vaří z dostupných surovin v čase, který ji v životě zaměstnané matky tří dětí zbývá. S Karolínou lze vařit rychle, zdravě a s nápadem, přitom však kvalitně. Její praktické domácí recepty využívají v moderním kontextu tradici a kořeny české kuchyně i inspiraci evropskou gastronomií. Nabízí užitečné nápady, rady a kuchařské techniky, objevuje opomíjené nebo klasické a zapomenuté suroviny, které jsou běžně dostupné. Každá epizoda má konkrétní širší téma, které má spojitost s jednotlivými recepty. Sledujte první díl čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 15. října v 17.00 na Primě.