Od žebírek po klobásky. Šéf griloval vepřové a vy můžete s ním ONLINE
Komu v neděli uteklo šéfovo ojedinělé vepřové menu v televizi, pusťte si ho celé hned v úvodu. Možná vás v tomto dílu lekcí grilování překvapí, jak je možné grilovat právě vepřové maso.
"Začnu opravdu stylově, protože si uděláme domácí klobásky," odstartoval velkolepě druhý premiérový díl Zdeněk Pohlreich a přichystal opravdu lahodné domácí klobásy. Videorecept na jejich přípravu najdete sestříhaný níže.
Už před Kristem věděli, co je dobrého
Po nich se pustil do salátu. "Ale i v něm se objevuje maso, a to rovnou luxusní záležitost, jakou je parmská šunka. Existuje mnoho různých druhů šunky vyrobené tímto způsobem – záleží na zemi, někdo tomu říká pršut, ve Španělsku mají serrano, ale vyloženě parmská šunka pochází z Itálie z oblasti poblíž města Parma. Zajímavý je, že nasolenou a usušenou šunku znali už před Kristem. Už tehdá věděli, co je na světě dobrýho," uvádí druhý recept nedělního dílu.
VIDEOrecept na salát s parmskou šunkou:
Dále se od šéfa dozvíme, co se skrývá za názvem grilovaných žebírek z Oklahomy. "Tyhle žebra jsou fakt pecka, nikdo neodolá, to jsem si jistej," říká.
VIDEOrecept na šéfova žebírka z Oklahomy:
Do třetice má šéf připravenou šunku s javorovým sirupem. "Kombinace slaného a sladkého vždycky dobře funguje, proto budeme maso potírat marinádou připravenou z javorového sirupu," objasňuje nezvyklou sladko-slanou kombinaci.
A aby masa nebylo zase moc, "neměli byste zapomínat na něco lehkého, abyste se mohli taky trochu hejbat... Připravím skvělý houbový salát, ten se hodí skoro ke všemu a je to brnkačka".
VIDEOrecept na houbový salát:
VIDEOrecept na domácí vepřové klobásy:
Sledujte 3. díl premiérové řady oblíbené kuchařské školy grilování Rozpal to, šéfe! zase v neděli v 18.00 na Primě.
A tady jsou fotky z natáčení druhé lekce letošního grilování: