zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Míša dort krok za krokem s Ivetou Fabešovou

Dort Míša krok za krokem s Ivetou Fabešovou.
Autor: archiv Prima / Šéfem za pár minut Dort Míša krok za krokem s Ivetou Fabešovou.
schneiz , Vydáno: 26.11.2020
Také milujete dort Míšu, snad nejklasičtější dort všech českých cukráren? Upečte si ho doma podle rozepsaného receptu z pořadu Šéfem za pár minut. Iveta Fabešová vám ukáže jeho přípravu krok za krokem.

reklama

Míša dort

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Šéfem za pár minut (5) - Dort Míša

Suroviny:

kakaový piškot

  • 4 vejce
  • 105 g cukru krupice
  • 70 g hladké mouky
  • 2,5 g kypřicího prášku
  • 35 g kakaa

 

tvarohový krém

  • 70 g bílků
  • 140 g cukru krupice
  • 290 g másla pokojové teploty
  • 450 g jemného plnotučného tvarohu

 

čokoládová ganache

  • 150 g smetany ke šlehání (min. 33%)
  • 150 g hořké čokolády (min. 55%)
  • rozpuštěná horká čokoláda na dekoraci

Postup:

Začněte s přípravou piškotu. Bílky s cukrem vyšlehejte na sníh. Jakmile je pevný, vmíchejte žloutky a pomocí stěrky zapracujte všechny suché ingredience. Nadýchané těsto vlijte do dortové formy a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na zhruba 25 minut. 

Mezitím si připravte tvarohový krém. Na vodní lázni smíchejte bílky s cukrem a zahřejte na 55 °C. Jakmile se cukr rozpustí, přendejte směs do mixéru a šlehejte do té doby, než bude sníh pevný a studený. Pak postupně přidejte změklé máslo. Stěrkou promíchejte krém s tvarohem a namažte ho na vychladlý piškot. Nezapomeňte rozetřít krém do stran, aby měl dort hezký tvar. Dejte do lednice ztuhnout zhruba na dvě hodiny.

Vrch dortu dozdobte čokoládovým krémem. Smetanu s hořkou čokoládou zahřejte zhruba na 60 °C, aby se spojily. Tuto ganache nalijte na dort, rozetřete pomocí cukrářské špachtle a nechte ztuhnout. Na závěr si v rendlíku rozpusťte hořkou čokoládu, kterou dort pomocí zdobicího kornoutku pokapejte.

Po zatuhnutí můžete podávat.

Šéfovy praktické tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně máte doma, sledujte ve čtvrtek ve 22:55 nebo v repríze v neděli od 10:20 na Primě.

reklama

Související témata: Šéfem za pár minut , recept na dort Míša , Iveta Fabešová

reklama

Přečtěte si také

reklama