Pomazánka ze pstruha podle receptu Zdeňka Pohlreicha
Další z receptů za pár kaček je tady. S touto rybí pomazánkou se také stanete Šéfem a za pár minut.
Pomazánka ze pstruha
Suroviny:
- 2 filety pstruha
- zakysaná smetana
- plnotučná hořčice
- citron
- sůl
- pepř
- pažitka
- šalotka
- ředkvička
Postup:
Do mísy dejte trochu zakysané smetany a dochuťte ji hořčicí a citronovou šťávou. Osolte, opepřete a nasekejte do pomazánky pažitku se šalotkou. Filety pstruha upečte buď v troubě, nebo na pánvi. Po vychladnutí je zbavte kůže i případných kostí a zlehka rybu promíchejte s dochucenou smetanou. Navršte pomazánku na bílý chléb. Ozdobte nakrájenou ředkvičkou a pažitkou a můžete servírovat.