Show Jana Krause: zapamatovatelný herec, který vyrábí limonádu proti smrti, herečka, která vyhrává v dojení, a selfíčko s holoubkem a čokoládovou omáčkou
V dalším dílu Show Jana Krause se představí herec Filip Kaňkovský, herečka Naomi Adachi a kuchařský pár Matteo De Carli a Lenka Hermanová. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 30. ledna ve 21.35 na Primě.
Prvním hostem Jana Krause bude dnes večer mladý, talentovaný a často obsazovaný herec Filip Kaňkovský, kterého mohou diváci znát nejen z filmů a seriálů, ale také například z prken Národního divadla. „Letos tam začínám pátou sezonu,“ potvrzuje čerstvý držitel Ceny ředitele Národního divadla pro umělce do 35 let a předává svému hostiteli jako dárek cédéčko z roku 2009, které natočil se svou kapelou Green Småtroll. K tomu ještě přidává domácí limonádu, kterou vyrábí pod značkou KGB a která je podle jeho slov prevencí proti smrti a nastuzení. „Je to zdravý, skládá se to ze zázvoru, chilli, medu a vodky,“ prozrazuje složení svého zázračného nápoje, který rozdává mezi svými kamarády, kteří si originální drink velice oblíbili.
Podívejte se, na co zve Filip diváky do divadla:
Filipa si zase oblíbili filmoví a seriáloví tvůrci jako představitele záporných rolí. „V divadle je paleta mých rolí zaplaťpánbůh pestřejší,“ říká herec s atypickou vizáží, kterému bulvární tisk přisoudil neexistující nemoc očí, jež prý postihuje Asiaty, a dodává: „Aspoň jsem zapamatovatelný.“ Kromě filmu a divadla se umělec věnuje také hudbě, se svou kapelou hraje (na klávesy) a zpívá již šestnáct let. „Hrajeme v různých klubech a jezdíme po festivalech,“ poznamenává s tím, že v roce 2009 získala kapela za své třetí album s názvem Rude Jazz cenu Anděla v kategorii Ska & Reggae. Na přetřes samozřejmě přijde i oblíbené téma Jana Krause – osobní život. „Já jsem teď zamilovanej, takže dobrý,“ přiznává a trochu neochotně dodává, že je to něco nového. „Je to úplně čerstvý. Já jsem ten vztah dostal k premiéře hry Plukovník Švec, která se nyní hraje v Národním divadle.“ Se svým působením ve zlaté kapličce je vůbec moc spokojený. „Je to dřina, ale je tam skvělá parta lidí a moc mě to baví. V současnosti hraju asi v pěti hrách a do konce této sezony mě čekají ještě dvě premiéry.“
Potleskem přivítají diváci také dalšího dnešního hosta, kterým bude Naomi Adachi, herečka, moderátorka, modelka, gamerka a studentka divadelní vědy s česko-japonským původem. „Tatínek je Japonec, maminka je Češka, modrooká blondýnka,“ říká se smíchem exotická kráska, která mimo jiné moderuje pořad pro děti věnovaný videohrám, a tak se pustí do odborné diskuse s Janem Krausem, který miluje „střílečky“. Od diskuse ovšem nebude daleko k činu, a tak si společně dokonce zahrajou. „Vzala jsem hry, které nejsou úplně běžné,“ slibuje a vysvětluje nejprve princip samurajského zápasu, dále bude se svým hostitelem soutěžit v dojení a na závěr v boxu.
Podívejte se, jak Naomi porovnala Česko a Japonsko:
Od hraní her se stočí řeč k jídlu, a když už má Jan Kraus možnost mluvit s poloviční Japonkou, nedá mu nezeptat se na sushi. „Sushi je v Japonsku něco, jako když tady jdete do nádražky, je to úplně levná záležitost,“ popisuje s tím, že chuťově je to nesrovnatelné. „V Japonsku je to levnější, chutnější a větší.“ A co má Naomi ráda? „Já mám strašně ráda matchu. Znáte ji?“ Jan Kraus se ovšem nenechá zaskočit a připraví si celý arsenál pochoutek vyrobených z oblíbeného mletého zeleného japonského čaje.
U jídla zůstaneme i v závěru pořadu, kdy budeme mít možnost seznámit se s kuchařským párem – Lenkou Hermanovou a Matteem De Carli, kteří jsou majiteli vyhlášené italské restaurace Casa DeCarli v Praze. Partneři se seznámili v Dublinu a procestovali spolu celý svět, působili mimo jiné v Dubaji či v New Yorku, od roku 2012 žijí v Praze. „Vždycky jsme si chtěli otevřít svůj podnik,“ vypráví paní Lenka, která je manažerkou podniku, „a protože v Americe je to trochu složitější, v Itálii byla tehdy velká krize a navíc italská restaurace není v Itálii ničím výjimečným, tak jsme se rozhodli pro Prahu, kde jsme měli trochu zázemí.“
Lenka a Matteo o české a italské kuchyni:
Michelinský kuchař Matteo De Carli si nechá na pódium přivézt speciální stůl a před zraky diváků připraví parmazánové risotto s holoubkem a čokoládovou omáčkou. „Ten holub je ze Staromáku,“ říká se smíchem špičkový šéfkuchař a pouští se do vaření. Osvědčí se Jan Kraus jako pomocník v kuchyni? Jak funguje italská restaurace v Praze? A jak nároční jsou Češi konzumenti? To a mnohem více se dozvíte v dalším dílu oblíbeného pořadu Show Jana Krause už dnes večer na Primě!
SLEDUJTE SHOW JANA KRAUSE ONLINE!