Dejte si do nosu s dalším lehkým menu podle Zdeňka Pohlreicha
Jak říká v upoutávce na další premiérový díl oblíbené kuchařské školy Teď vaří šéf! sám autor receptů: „Jíst lehce, neznamená být kost a kůže.“ S lehkými jídly šéfkuchaře Pohlreicha si dáte pořádně do nosu.
V 9. dílu Teď vaří šéf! se těšte na gastronomické inferno v domácí kuchyni šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Tentokrát představí recept na hřebenatky v houbovém vývaru, na zelenou čočku s brokolicí nebo na úžasné italské gelato.
Teď vaří šéf! vysíláme v úterý ve 21.30 na Primě
K snídani šéf vybral omeletu, ovšem jinak, než jak ji všichni známe. Bude se snažit, aby měla co nejméně tuku, který ve vajíčku obsahuje žloutek. Připraví bílkovou omeletu s uzeným pstruhem.
Šéf dále ukáže, jak si doma přepustit máslo, aby se nepřepalovalo.
Chuťovým překvapením budou hřebenatky v houbovém vývaru. Tento recept také nepatří k nějaké každodenní klasice. Uvidíte ale, že nezvyklá kombinace hub a jemného masa mušlí je výtečná. Zde je typ, kde sehnat čerstvé ryby a plody moře.
K obědu nebo jako lehká večeře přijde vhod dušený králík se špaldou. Jak chutně upravit králičí maso, najdete také v celkem šestnácti dalších receptech TADY.
Jako sladkou tečku si Zdeněk Pohlreich vybral italské kávové gelato. Tato oblíbená italská zmrzka je lehká tím, že se nepřipravuje ze smetany, ale z mléka.
Více inspirace do kuchyně a řadu dalších úžasných receptů nejen od Zdeňka Pohlreicha najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH. Právě je na stáncích.