Teď vaří šéf! III: Recepty na menu ze 2. dílu

Zdeněk Pohlreich tentokrát začal své menu opravdu zdravě. Recept na jeho vitaminovou bombu, která ho nakopne do celého dne, navíc skvěle chutná. Níže najdete i ostatní lahůdky z nedělního premiérového dílu. Dobrou chuť!

Pokud vám některý z dílu Teď vaří šéf! utekl v televizi, pusťte si ho nyní na Prima PLAY!

Na další premiérový díl se těšte opět v neděli v 18.00 na Primě.

MŮJ RANNÍ ZELENINOVÝ DRINK

Šéfův ranní zeleninový drink.

1 salátová okurka 1 jablko 1 červená řepa 1 mrkev řapíkatý celer cherry rajčata

Veškeré ingredience zpracujeme v mixéru a šťávu přelijeme do džbánu. Můžeme podávat.

DORADA MARINOVANÁ V CITRUSOVÉ ŠŤÁVĚ

pražma čerstvý koriandr

na dressing:

sójová omáčka olivový olej zázvor limeta citron chilli paprička

Rybu vyfiletujeme a důkladně zbavíme kostí. Připravíme si dressing: v míse smícháme olivový olej, sójovou omáčku, citronovou a limetovou šťávu, nadrobno nakrájenou chilli papričku a zázvor.

Talíř potřeme trochou dressingu a nandáme na něj jemné plátky ryby, které jsme nařezali z filetů. Navrch přidáme ještě zbytek marinády, ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.

POŘÁDNEJ BIFTEK S OMÁČKOU Z BRANDY A SELSKÝM SALÁTEM

hovězí svíčková brandy 1 dcl masového vývaru 1 dcl smetany olivový olej sůl pepř

na bramborový salát:

brambory červená cibule olivový olej rozmarýn petržel 1 stroužek česneku sůl pepř

Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran.

Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme.

Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme.

Na talíř nandáme biftek, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem.

GRATIN Z LETNÍHO OVOCE

lesní ovoce 2 žloutky kapka sladkého vína 1/2 vanilkového lusku moučkový cukr

Ovoce pokrájíme a nandáme do talíře. V míse smícháme obsah poloviny vanilkového lusku, žloutky a kapku sladkého vína. Mísu vložíme do vodní lázně a svižně mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z vodní lázně a ještě pořádně promícháme.

Krém nalijeme na ovoce, posypeme moučkovým cukrem a zapečeme pomocí opalovací pistole, případně necháme zapéct v troubě.

VESELÝ DŽBÁNEK

kostky ledu s ovocem máta minerální voda

Den předem necháme zamrazit ovoce. Led s ovocem nasypeme do džbánu, přidáme lístky máty, zalijeme minerální vodou a nalijeme do sklenice.

Autor receptů: Zdeněk Pohlreich

Sdílejte článek
Štítky Pohlreich

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.