Teď vaří šéf! III: Recepty na menu ze 2. dílu
Zdeněk Pohlreich tentokrát začal své menu opravdu zdravě. Recept na jeho vitaminovou bombu, která ho nakopne do celého dne, navíc skvěle chutná. Níže najdete i ostatní lahůdky z nedělního premiérového dílu. Dobrou chuť!
Pokud vám některý z dílu Teď vaří šéf! utekl v televizi, pusťte si ho nyní na Prima PLAY!
Na další premiérový díl se těšte opět v neděli v 18.00 na Primě.
MŮJ RANNÍ ZELENINOVÝ DRINK
Šéfův ranní zeleninový drink.
1 salátová okurka 1 jablko 1 červená řepa 1 mrkev řapíkatý celer cherry rajčata
Veškeré ingredience zpracujeme v mixéru a šťávu přelijeme do džbánu. Můžeme podávat.
DORADA MARINOVANÁ V CITRUSOVÉ ŠŤÁVĚ
pražma čerstvý koriandr
na dressing:
sójová omáčka olivový olej zázvor limeta citron chilli paprička
Rybu vyfiletujeme a důkladně zbavíme kostí. Připravíme si dressing: v míse smícháme olivový olej, sójovou omáčku, citronovou a limetovou šťávu, nadrobno nakrájenou chilli papričku a zázvor.
Talíř potřeme trochou dressingu a nandáme na něj jemné plátky ryby, které jsme nařezali z filetů. Navrch přidáme ještě zbytek marinády, ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.
POŘÁDNEJ BIFTEK S OMÁČKOU Z BRANDY A SELSKÝM SALÁTEM
Pořádnej biftek, přilijeme omáčku z brandy a podáváme se selským bramborovým salátem. Zdroj: archiv TV Prima
hovězí svíčková brandy 1 dcl masového vývaru 1 dcl smetany olivový olej sůl pepř
na bramborový salát:
brambory červená cibule olivový olej rozmarýn petržel 1 stroužek česneku sůl pepř
Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran.
Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme.
Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme.
Na talíř nandáme biftek, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem.
GRATIN Z LETNÍHO OVOCE
lesní ovoce 2 žloutky kapka sladkého vína 1/2 vanilkového lusku moučkový cukr
Ovoce pokrájíme a nandáme do talíře. V míse smícháme obsah poloviny vanilkového lusku, žloutky a kapku sladkého vína. Mísu vložíme do vodní lázně a svižně mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z vodní lázně a ještě pořádně promícháme.
Krém nalijeme na ovoce, posypeme moučkovým cukrem a zapečeme pomocí opalovací pistole, případně necháme zapéct v troubě.
VESELÝ DŽBÁNEK
kostky ledu s ovocem máta minerální voda
Den předem necháme zamrazit ovoce. Led s ovocem nasypeme do džbánu, přidáme lístky máty, zalijeme minerální vodou a nalijeme do sklenice.
Autor receptů: Zdeněk Pohlreich