VIDEA Recepty na šéfovo premiérové menu pro ženy

V 1. premiérovém dílu Teď vaří šéf! uvařil Zdeněk Pohlreich svěží menu pro ženy – polévku ribolitu, gnocchi po pařížsku z odpalovaného těsta a jako hlavní chod upekl kuře na citronech. Níže najdete všechny jeho recepty přehledně rozepsané.

Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY

Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.

POLÉVKA RIBOLLITA

bílé fazole bílý chleba parmazán mrkev petržel brambora černá kapusta řapíkatý celer rajčata červená cibule zeleninový vývar olivový olej sůl pepř

Zeleninový vývar přiveďte k varu a přidejte mrkev, petržel a bramboru nakrájenou na kostičky. Osolte a opepřete a nechte povařit. Po chvíli postupně přisypte vařené bílé fazole, část rajčat zbavených slupky, řapíkatý celer a cibuli nakrájenou najemno.

Na závěr vložte černou kapustu a nechte změknout.

Na dno talíře rozlámejte chleba, pokapejte olejem, přidejte zbytek krájených rajčat, zalijte uvařenou polévkou a posypte nastrouhaným parmazánem. Potom ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte.

NOVÉ Ještě více inspirace z kuchyně můžete nyní čerpat i z nového čísla krásného magazínu Prima FRESH. Právě je na stáncích.

GNOCCHI PO PAŘÍŽSKU

cuketa lilek 4 cherry rajčata oranžová paprika 1 stroužek česneku francouzský sýr vývar sůl pepř Na noky: mouka 5–6 vajec máslo dijonská hořčice voda estragon kerblík petrželka pažitka muškátový oříšek sůl pepř

Nejdříve si připravte odpalované těsto – v hrnci přiveďte k varu vodu, nechte v ní rozpustit máslo, pak přisypte mouku a míchejte, dokud se těsto nepřestane lepit. Potom postupně přidávejte jednotlivá vejce a opět promíchejte. Přidejte dvě lžíce hořčice, osolte a opepřte a vmíchejte nasekané bylinky a nastrouhaný muškátový oříšek.

Vytvarované noky uvařte ve vroucí vodě a nechte zchladnout.

Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cuketu, lilek a papriku, osolte a opepřete.

Po chvíli přisypte noky a pokrájená rajčátka. Podlijte trochou vývaru a přidejte kousek másla. Nechte rozpustit, pánev odstavte a posypte strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.

KUŘE S CITRONOVOU OMÁČKOU

kuře 1 citron rozmarýn olivový olej sůl na marinádu: jogurt 1 citron rozmarýn sůl pepř na salát: polníček citronová šťáva slunečnicový olej sůl pepř

Kuře naporcujte, kostru schovejte na přípravu domácího vývaru a zbytek osolte.

Stehna prořízněte, aby se lépe propekla.

Teď si připravte marinádu: v misce smíchejte jogurt, šťávu z citronu, sůl, pepř a rozmarýn.

V marinádě obalte kuře a nechte asi hodinu odležet.

Na dno pekáčku kápněte olej, vložte kousky kuřete, posypte rozmarýnem a navrch přidejte plátky citronu. Zakápněte citronovou šťávou a dejte péct na 180 stupňů.

Po 45 minutách vyndejte. Vypečenou šťávu svařte v hrnci. Ve šťávě pak ještě nechte na chvíli prohřát jednotlivé porce kuřete.

Mezitím připravte salát: v misce smíchejte citronovou šťávu, slunečnicový olej, sůl a pepř. Vzniklou marinádou polijte salát a promíchejte.

Na talíř nandejte porci kuřete, ozdobte pečeným plátkem citronu, snítkou rozmarýnu, zalijte šťávou a podávejte se salátem.

ZAPEČENÉ POMERANČE

2 pomeranče pomerančový likér moučkový cukr pomerančová kůra naložená v cukrovém sirupu na tvarohový krém: tvaroh smetana 1 vejce hnědý cukr 1/2 vanilkového lusku sůl

Pomeranče vyfiletujte a ze zbytku vymačkejte šťávu. Do misky nasypte moučkový cukr, přidejte nakrájené pomeranče, zakápněte pomerančovým likérem a pomalu promíchejte.

V další misce si připravte tvarohový krém: z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Žloutek smíchejte s hnědým cukrem a zrníčky z poloviny vanilkového lusku. Přidejte lžičku z pomerančové marinády. Vmíchejte tvaroh a spojte spolu s kapkou smetany. Na závěr pomalu zapracujte vyšlehaný sníh.

Na talíř nandejte marinované pomeranče, přidejte tvarohový krém a shora zapečte pomocí flambovací pistole. Ozdobte pomerančovou kůrou naloženou v cukrovém sirupu a podávejte.

GRANITA Z RŮŽOVÉHO GRAPEFRUITU

2 grapefruity cukrový sirup meduňka

Grapefruity rozpulte a vymačkejte z nich šťávu. Přeceďte a smíchejte se stejným množstvím cukrového sirupu. Nalijte do pekáčku a dejte do mrazáku. Když směs začne přimrzat, tak ji vidličkou promíchejte.

Servírujte ve sklenicích ozdobené snítkou meduňky.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 5. 2024

Berani, při prohlížení fotoalb, přestavování nábytku a vzpomínání na minulé časy můžete pocítit nostalgii. V mysli se vám vybaví emocionální události, se kterými jste se v době, kdy se staly, možná ještě plně nevyrovnali. Staré pocity, o kterých jste si mysleli, že jsou pryč, by se mohly vynořit a vehnat vám slzy do očí. Upřímně se těmto pocitům postavte čelem nyní, místo abyste je zase na další desetiletí někam nacpali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.