Už dost, šéfe! Pusťte si online, jak Šéf Pohlreich řádil jako revizor
Připomeňte si, jak se respektovaný šéfkuchař vracel na místo činu. Tentokrát v roli revizora. Během šesti dílů série Už dost, šéfe! vás Zdeněk Pohlreich zavedl do dvanácti vybraných restaurací, v nichž se před časem natáčelo pět sérií Ano, šéfe. V některých se nestačil divit, co se tam změnilo.
Oblíbené návraty Zdeňka Pohlreicha můžete sledovat online na iprima.cz pod názvem pořadu. Najdete zde i mnoho bonusů a receptů.
V cyklu Už dost, šéfe! se těšte také na zajímavé lidské osudy. Koho návštěva šéfa posílila? Jak uvidíte, někteří majitelé si otevřeli novou restauraci jinde a dělají stejné chyby. Některé podniky změnily od natáčení Ano, šéfe! majitele, v jiných byl zase komplet vyměněn personál. A došlo i na přehodnocení udělených (nebo neudělených) hvězd!
Věříte v dobrou gastronomii v Česku? Misionář Zdeněk ano.
Připomeňme, že pořadu Už dost, šéfe! předcházela show Ano, šéfe! Během pěti odvysílaných cyklů se stala mimořádně populárním TV formátem, který si získal uznání jak u odborné gastronomické komunity, tak u široké veřejnosti. V rámci České republiky, kde bylo povědomí o gastronomické kultuře v období komunismu přerušeno a potlačeno, plnil formát doslova edukativní roli – kromě názorných příkladů, jak pokrmy připravovat a jak vůbec provozovat restaurační byznys, učil mimo jiné diváka, co má vlastně v restauracích požadovat. V tomto ohledu plnil doslova misionářskou činnost na poli gastronomie.
Připomeňte si top hříchy pro Zdeňka Pohlreicha.
Mazlík: Že šéf není zase takový "pes", se můžete přesvědčit v extra záběrech, které v tv nebyly.
Do podniků, které uznávaný šéf navštívil, jsme se vypravili také. Můžete sami ochutnat, jak se v nich vaří. Tady je pár receptů od tamních šéfkuchařů.
Po pštrosech z Brna trocha zvěřiny z Vysočiny.
A co něco sladkého?
(Zuzana Schneidewind)