Gratinované recepty ze Zdeňkovy akademie
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tentokrát ve své Akademii představil techniku gratinování - zapékání pokrmů seshora tak, že jim dáte nádhernou barvu i zbožňovanou křupavou kůrčičku. Vyzkoušejte si podle jeho návodů několik gratinovaných dobrot.
Typicky se na gratinování používá například sýr, který během pár minut roztaje a díky vysoké teplotě zůstante jako krusta nahoře. Gratinovat můžete sladké, slané, pečené, ale třeba i smažené.
A tady je první recept s využitím techniky gratinování:
Steak s gratinovanými těstovinami
Kdo má chuť na něco sladkého, může gratinovat Zdeňkův rebarborový koláč:
A teď něco pro gurmány:
Humr thermidor
VŠECHNY VIDEORECEPTY ZE ZDEŇKOVY AKADEMIE LZE SLEDOVAT ONLINE V TOMTO ODKAZU