11. listopadu 2024 10:15
Komerční sděleníPravou vánoční atmosféru vykouzlí perníková chaloupka
Období nadcházejících Vánoc je časem tradic, kdy se našimi domovy roznese vůně čerstvého cukroví. Nezáleží na tom, zda jste zkušená pekařka, nebo s pečením teprve začínáte, nicméně díky sypkým směsím Dr. Oetker můžete jednoduše objevovat kouzla chutí a sváteční atmosféry.
Právě příprava vánočního cukroví patří k nejoblíbenějším tradicím adventu. Jednu z nejtypičtějších a zároveň nejkrásnějších vánočních vůní ve vaší kuchyni vykouzlí pečení perníčků a perníkového těsta. Vyzkoušejte letos něco nového a pusťte se do stavby vlastní perníkové chaloupky!
Díky sypké směsi Perníková chaloupka Dr. Oetker bude pečení a následná stavba chaloupky zábavnou aktivitou, na jejímž konci bude nejen lahodná pochoutka, ale také originální vánoční dekorace. Tato jedinečná novinka obsahuje směs na těsto, zdobící bílou tubičku, cukrové sněhové vločky a také šablonu na přípravu celé chaloupky. Garance úspěchu zajištěna.
Moderní řešení tradičního vánočního pečení
Jakmile budete mít největší stavební projekt letošního adventu hotový, můžete pokračovat v přípravě dalších lahodných dobrot. Vánoční pečení vám usnadní oblíbená sypká směs Perníčky Dr. Oetker, se kterou připravíte voňavé perníčky, které můžete následně ozdobit cukrovou polevou z balení. Na vnitřní straně obalu navíc najdete šablony pro figurky ve tvaru Mikuláše a čerta pro dokonalou mikulášskou nadílku.
Kromě vůně perníku patří k období Vánoc neodmyslitelně také chuť dozlatova upečené vláčné a nadýchané vánočky. Se sypkou směsí Vánočka Dr. Oetker zvládnete kynuté těsto i zapletení copu hravě podle návodu. Pro extra chuť přidejte rozinky, mandle nebo citronovou kůru a po upečení vánočku posypejte moučkovým cukrem. Hotová vánočka vystačí pro celou rodinu, ale díky její chuti se po ní okamžitě zapráší.
Perníkový věnec pro jedinečnou vánoční atmosféru
Perníkové těsto je ideální také pro výrobu vlastních ozdob a originálních dekorací. Kromě zdobené perníkové chaloupky či vánočních ozdob můžete vyzkoušet také přípravu Perníkového věnce, který dodá vašemu stolu tu pravou vánoční atmosféru.
Na přípravu těsta budete potřebovat 1 balení Perníčky Dr. Oetker, které v míse smícháte s 25 g změklého másla, 3 až 4 kávovými lžičkami tekutého medu a 2 vejci. Ručně potom vypracujeme hladké těsto podle návodu na obalu. Pomocí válečku poté z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát o tloušťce asi 5 mm a formičkami vykrojíme různé velikosti hvězdiček. Největší hvězdičky poslouží jako základ, a proto je na plech vyložený pečícím papírem skládáme do tvaru věnce. Ostatní hvězdičky upečeme samostatně na plechu vyloženém pečícím papírem. Všechny perníčky potřeme bílkem pomocí štětce nebo mašlovačky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut na 180 °C, v horkovzdušné troubě bude stačit 10 minut při 160 °C.
Perníčky necháme po upečení vychladnout a připravíme si polevu. Směs na přípravu polevy, která je součástí balení, smícháme s 2 až 3 kávovými lžičkami vody a metličkou vyšleháme do tuha. Polevou naplníme cukrářský sáček a samostatné perníčky ozdobíme. Jednotlivé nazdobené perníčky přilepíme na vychladlý věnec pomocí cukrové polevy. Pro další zdobení můžete využít například Sněhové vločky Dr. Oetker.
Více chutných receptů naleznete na webu: Naše recepty | Dr. Oetker.