Advertoriál

13. června 2024 09:03

Komerční sdělení

Předveďte se před přáteli. Na letních večírcích se letos podávají drinky z růžového vína

Může to být nevyřčená soutěž mezi kamarády, kteří se navzájem zvou na letní večírky, kdo letos přijde s nejlepším novým pitím. Nebo prostě jenom chuť udělat kamarádkám hezčí večer.

Ať už je vaše motivace jakákoliv, máme pro vás tipy na úplně nové osvěžující letní drinky. Jejich hlavní ingredience a velká hvězda letošního léta je jasná: moravské a české růžové víno. Tak který recept si vyberete?

Jarní probuzení

  • Ingredience: suchý moravský rosé sekt, hruškový sirup, ledová tříšť
  • Postup přípravy: Do mixéru vložíme ledovou tříšť, hruškový sirup a rozmixujeme na pyré. Poté navrstvíme do martini sklenice a zalijeme růžovým sektem.

Lesní ticho

  • Ingredience: polosuchý moravský Cabernet Sauvignon rosé, borůvkový džus, led, perlivá voda
  • Postup přípravy: Do sklenice vložíme led, zalijeme do půlky borůvkovým džusem a dolijeme vínem a perlivou vodou. Jako ozdobu dáme několik borůvek.

Ovocný ráj

  • Ingredience: polosladké moravské Zweigeltrebe rosé, jahody, borůvky, meloun, led z jemně perlivé vody, třešňový sirup
  • Postup přípravy: Do sklenice vložíme led z jemně perlivé vody, na něj na kousky nakrájený meloun, jahody, borůvky a zalijeme vínem. Vše zakápneme třešňovým sirupem.

Sladké snění

  • Ingredience: polosuchá moravská Frankovka rosé, plátky čerstvé hrušky, fialkový sirup, perlivá voda
  • Postup přípravy: Do sklenice vložíme led, plátky hrušky a do 2/3 zalijeme vínem. Poté dolijeme perlivou vodou a zakápneme fialkovým sirupem.

Růžové zrození

  • Ingredience: polosuchá moravská Frankovka, neperlivá voda, snítka šalvěje
  • Postup přípravy: Do sklenice vložíme led, zalijeme do ½ vínem, vložíme několik lístků šalvěje, dolijeme neperlivou vodou a ozdobíme snítkou šalvěje navrch.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.