15 zajímavostí o vévodkyni a "čekance" Kate

Prima love na počest britské princezny, kterou v sobotu ráno v 8.34 porodila Kate Middleton princovi Williamovi, uvede v úterý ve 20.15 na Prima love dokument Kate Middletonová: druhý dědic.

Mít královský titul, to už něco znamená. Jednou z nejslavnějších královských postav je královská rodina z Velké Británie. Kate Middleton se těší celosvětové přízni. Je však spousta věcí, které o ní nevíte...

1) Princ Harry už není třetím v pořadí na královský trůn. Byl nahrazen synem Kate Middleton.

2) Kate Middleton je také první neurozenou ženou po 350 letech, která se dostala do královské rodiny.

3) Kate se s Williamem potkala na skotské univerzitě St. Andrews, tam ji poslala matka, která tajně doufala, že se její dcera dostane do královské rodiny. Jiskra mezi nimi přeskočila během univerzitní módní přehlídky, kde Kate předváděla.

4) Kate s Williamem se několikrát rozešli. Nejvážnější rozchod se stal v roce 2007. I když se dali po několika měsících zase dohromady, zasnoubili se až po třech letech od tohoto rozchodu.

5) Kate se v té době říkalo "Čekanka Kate". Právě kvůli vztahu s princem, který ji požádal o ruku až po osmi letech vztahu.

6) Princ jí věnoval zásnubní prsten princezny Diany.

7) Princ Harry tak své snoubence předá náušnice či narámek po své matce.

8) Middletonovi se silně společensky prosadili, když oznámili, že se o náklady na svatbu podělí s Windsorovými. Dali jasně najevo, že nebudou stát v pozadí. Svatba se možná z pověrčivosti konala jinde než svatba Diany a Charlese.

9) Ohromný vliv Diany na Williama se ukazuje nejen v tom, že pro Kate vybral její zásnubní prsten. Pár se po svatbě odstěhoval do domu Diany v Kensigtonu, kde William prožil šťastné dětství.

10) Kate má na rozdíl od Williamovy matky podporu královské rodiny. A co je nejdůležitější – podporu samotné královny.

11) Kate se rozhodla jít v šlépějích Diany, zaměřuje se hlavně na humanitární neziskové organizace. Oproti Dianě se však snaží pomáhat hodně aktivně. Její zájem je hlavně o volnočasové aktivity dětí, postižené děti a sportovní charitu.

12) Jako členka královské rodiny nesmí veřejně projevovat své politické názory, musí si dávat velký pozor na to, co říká.

13) William nenávidí média, není se čemu divit. Viní je částečně i za to, že mohou za smrt jeho matky.

14) Zájem médií o tento pár je tak velký, že se naprosto vymyká kontrole. William dokonce žaloval francouzský bulvár za to, že zveřejnil nahé fotografie jeho ženy na jachtě.

15) Královna při svatbě udělila princi Williamovi titul vévody z Cambridge, hraběte z Strathearnu a barona Carrickferguse. Svatbou získává žena stejné postavení jako její manžel. Tudíž se Kate stala vévodkyní z Cambridge, hraběnkou z Strathearnu a baronkou Carrickfergus. Princezna však není.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.