5 nejzajímavějších receptů pro nestydaté masožravce
Nejlepší zelenina je maso. Známe to všechny. Přesvědčit muže k tomu, aby pozřeli cokoliv, co by mohlo vypadat jen z dálky zdravě, je nadlidský úkol. Ale proč to masoholikům nedopřát. Jídla jsou to totiž úžasná! Koukněte na pět receptů, u kterých se vám budou sbíhat sliny.
Maso je zdrojem bílkovin, které tělu dodávají stavební materiál, jenž využíváme k energii, růstu a k obnově buněk a tkání, hormonů a enzymů. Dále obsahuje i vitamin skupiny B (zejména B12), železo a hořčík.
Mezi masy různých druhů zvířat jsou velké rozdíly. Některá jsou sušší, jiná snadnější na úpravu... Nicméně maso obsahuje 50–80 % vody, 15–20 % bílkovin a až 50 % tuku.
Dost vyučování, teď se podívejte na 5 receptů, které vypadají opravdu famózně (a můžete si je udělat doma!)
Vinná klobása s cibulovou omáčkou
Vinná klobása s cibulovou omáčkou. Foto: Kuchařinka.cz
Pokud máte poblíž skvělého řezníka, kterému důvěřujete, směle do tohoto receptu. Vinnou klobásu nemusíte jen grilovat, může fungovat i jako rychlovka na pánvi pro rodinou večeři.
Grilovaný bůček Chiang Mai
Grilovaný bůček Chiang Mai. Foto: Just Spice
Bůček – to je další lahůdka, které se jen tak neodolá. Klasickou přípravu známe všichni, vy si však můžete zkusit jeho nevšední asijskou verzi. Recept přímo z Vietnamu.
Glazovaná šunka
Glazovaná šunka. Foto: Gurmet
Tato šunka si našla svoje fanoušky hlavně v Americe. Nás Čechy překvapí hlavně nezvyklá chuť, která je spíše nasládlá než slaná. Může za to ovoce...
Steaky z hovězí svíčkové v espresso-chilli marinádě s glazírovanou mrkví
Steaky z hovězí svíčkové v espresso-chilli marinádě s glazírovanou mrkví. Foto: Česko vaří s PohlreichemMarináda s kávou a chilli mu dodá nečekaně sofistikovaný šmrnc. A pokud ho doplníte lahodnou glazírovanou mrkví, je zaručené, že si královsky pochutnáte.
RECEPT najdete tady
Pečená vepřová žebírka na pomerančích, šalvěji a fenyklu
Pečená vepřová žebírka na pomeranči, šalvěji a fenyklu. Foto: isifa.com
Vepřová žebírka se skvěle hodí na pečení, protože dodají výborný základ pro výpek. Abyste získali co nejkřupavější kůrčičku, maso před pečením důkladně osušte. Někdy je snadnější kůži před vykostěním odříznout a péci ji zvlášť.
Všechny recepty, chutě a nápady na jídla můžete najít na našem webu Prima Fresh