5 nových hudebníků, kterým bude rok 2015 ležet u nohou

Na Prima love uvidíte v pátek teenage komedii Rock ze střední v hlavní roli s Vanessou Hudgens. A o hudbě bude i tento příspěvek. Podívali jsme se na to, co se už pár týdnů poslouchá po světě. Máme pro vás i jednu českou lahůdku. Pojďmě se kulturně (v)zdělat.

Ve snímku Rock ze střední, kde uvidíte muzikálovou hvězdu Vanessu Hudgens, jde o to, že se do nového města přistěhuje mladý a nenadějný teenager, který to má u svých vrstevníků už předem spočítané. A navíc tohle město žije tzv. rockománií. Jediný způsob, jak se dostat do kolektivu je se rockového šílenství zúčastnit také. Má to jednu velkou výhodu, jsou tam docela pěkné holky....

Will se na nové střední spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít svému expříteli a jeho skupině...

Jak to všechno dopadne, uvidíte ve 20.15 v pátek na Prima love!

Ale co poslouchat v roce 2015? Máme pro vás pár nabídek...

The 1975

Britská kapela, která je na výsluní už od roku 2013, a dokonce u nás dvakrát konzertovala (naposledy v říjnu v MeetFactory). A proč ji vydáváme za novinku? No, konec roku byl pro mladé nevycválané Brity takovou třešinkou na dortu – všimly si jich totiž popové hvězdy, které ovládají hudební průmysl a vydělávají spoustu peněz. Třeba taková Taylor Swift si fotí se svými slavnými kamarádkami selfie z jejich koncertů a nosí jejich trička, podobně jako idolové všech čtrnáctiletých holčiček One direction.

A zpěvák Matty Healy? Ten bere všechnu slávu polní trávu s nadsázkou, na oplátku začal nosit triko se slavnou TayTay. Kluci za sebou mají čtyři EP a jedno album. Za poslední dva roky byli ve svém rodném městě Manchesteru prý dohromady na dva dny... Mají holt napilno.

FKA Twigs

Přítelkyně Roberta Pattinsona byla minulý rok nominována mezi nejlepší britské umělce. Hudba FKA Twigs není pro každého, kombinuje elektroniku, vizuální obraz a tanec. Ostatně, je to bývalá tanečnice, která tancovala pro Jessie J, Kylie Minoque a Eda Sherrana.

Jít na koncert FKA Twigs v New Yorku nebo v Paříži je známkou prestiže. Tahle ohebná exotická kráska s jamajskými kořeny zavedla i nový vlasový trend. Říká se mu „baby hair“ a nejčastěji můžete tyto zvlněné vlásky okolo obličeje vidět v módních editorialech, ale nosí ho i Katy Perry (v klipu This Is How We Do).

Years and Years

Všimli jste si někdy, že poslední dobou hitparády ovládají hlavně Britové? Ani trio Years and Years nebude výjimkou. Jejich song Desire už jste určitě slyšeli. Momentálně jsou na turné s dalším britským objevem a zároveň jedním z perfomerů, který vydělal v Británii nejvíce peněz, Samem Smithem.

Charlie XCX

Holka, jejíž songy jste znali dávno předtím, než na MTV udeřil její nejslavnější song Boom clap jako součást soundtracku pro film Hvězdy nám nepřály. Znáte ji i z letní hitovky od bílé rapperky Iggy Azalea Fancy. Charlie je však tou osobou, která písně rovnou píše a berou si je hvězdy první velikosti. Všichni známe hitovku Love it, kde holky nabourají auto a je jim všechno jedno. Na Charlie si prostě budete muset dávat v roce 2015 pozor. Právě teď ji máte možnost vidět jako předskokanku Katy Perry.

A už jste slyšeli novou českou hudební star? Poslechněte si kapelu Jelen:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.