Co nevíte o roztomilém českém popletovi? 5 věcí o Luďkovi Sobotovi

Ve čtvrtek na Prima love uvidíte komedii s nesmělým Luďkem Sobotou v hlavní roli. Snímek se jmenuje Hodinářova svatební cesta korálovým mořem. Podívejte se, co nevíte o smutném klaunovi.

Na Prima love uvidíte ve 20:15 den po Štedrém dni českou hudební komedii s Luďkem Sobotou. Toho můžete znát jako jednoho z českých komiků, který svou rozpustilostí okouzloval dlouhá léta české publikum.

V jakém snímku ho uvidíte tentokrát?

On je nesmělý hodinář, ona řeznice milující moře. Než dojdou Ctirad a Šárka od osudového setkání před orlojem až ke svatebnímu ragby s prasátkem, čeká je dlouhá cesta plná šílených dobrodružství

Hlavními postavami příběhu jsou řeznice Šárka a hodinář Ctirad (Laďka Kozderková a Luďěk Sobota). Šárka chtěla být původně zpěvačkou, pak mořeplavkyní, má slabost pro umělce a na dvoře malostranského domu si postavila malý koráb. Ctirad je naproti tomu nemotora, toužící po opravdové ženě, kterou se mu ale pro jeho neprůbojnost nedaří získat. Jednoho dne se tihle dva setkají před staroměstským orlojem. Tři dirigenti, jejichž supervizorem je otrlý divadelní nápověda, hýbají s těmito i dalšími postavami jako s šachovými figurkami. Díky nespoutané fantazii hybatelů děje se Ctirad se Šárkou ocitají v řeznictví, v televizní estrádě nebo uvnitř panelákového bytu bez střechy. Jindy zase pobíhají ve svatebních šatech po louce s růžovým selátkem v náručí, aby se pak vznesli v koši nafukovacího balonu...

Co však nevíte o legendě českého humoru? My jsme pro vás vybrali pět věcí...

1) Chybělo málo a místo televize či divadla jste mohli vídat Luďka Sobotu jako dopravního inspektora. Pan Sobota totiž vystudoval nejdříve dopravní průmyslovou střední školu, až poté nastoupil na DAMU.

2) Všichni ho známe z komediálních rolí jako je Jáchyme, hoď ho do stroje, ale podle kritiků má Luděk Sobota přesvědčivý herecký talent i na dramatické role. Kromě toho se ve svém divadle, ale i ve filmu ujímá role jako režisér a scénárista.

3) Představitel Jen ho nechte, ať se bojí, však trpěl celý život před každým představením neúnosnou trémou.

4) Tréma a extrémně nabitý program rozvržený na minuty ho přivedla k šesti zdravotním kolapsům. Nemluvě o době, kdy před představením musel kvůli děsivé trémě šáhnout po alkoholu.

5) Ačkoliv byste to do Luďka Soboty nejspíše neřekli, náročné pracovní tempo, deprese a kolapsy způsobily, že se tento herec o sebe snaží starat. Mezi ostatními přáteli je proslavený tím, že se stravuje velice zdravě.

(a malá vsuvka na závěr, sám potvrdil, že je milovník dobré slivovice:-)

Hodinářova svatební cesta korýlovým mořem je film, který uvidíte ve čtvrtek na Prima love ve 20.1

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.