Druhou polovičku na internetu hledá třetina Čechů, pozor na nebezpečí!

V sobotu na Prima love uvidíte příběh ze života. Vražedná seznamka vypráví o manželce, která se nudí, a tak si začne hledat milence. Kde jinde než na internetu. Divíte se? Dnes třetina Čechů sází právě na seznámení po síti.

Sobotní Prima love ve 20.15 bude o lásce, která umí obsáhnout i krutost. Uvidíte film Vražedná seznamka. Maren se cítí osamělá, protože její manžel lékař tráví všechen čas prací. Rozhodne se vyhledat příležitostného milence pomocí internetové seznamky pro zadané. Netuší ale, že na seznamce řádí sériový vrah.

Maren se přihlásí na seznamku Wandering Eye a sjedná si schůzku s kamarádem Grahamem, který se jí dvoří, ale ona ho odmítne. Seznamka je už v hledáčcích policistů, protože někdo zastřelil milenecký pár přímo v posteli a oběma uřízl prsteníčky. Dvojice se seznámila na internetové seznamce pro zadané zvané Wandering Eye.

Při hledání partnera sázíme na internet

28 % všech Čechů a Češek, kteří žijí sami, hledají partnery právě přes internetové seznamky. Dalších 40 % single populace si takové rande přes internet dovede představit a neodsuzuje ho. Internetové seznamky ještě na konci devadesátých let nebyly rozšířené. Používat internet k seznámení a přiznat to, bylo jen pro silnější povahy. V roce 1997 internetových seznamek využilo pouhých 6 % uživatelů internetu. Dnes je to už přes 30 %.

K tomu samozřejmě nejsou počítané všechny sociální sítě, přes které je v dnešní době nejsnadnější hledat nové přátele a partnery.

Jak se ubránit kyberšikaně?

Díky všem elektronickým vymoženostem, jako jsou e-maily, různé internetové profily, blogy a mobilní telefony, se z příjemných momentů strávených na internetu může stát přímo peklo. Kyberšikana je druh šikany, který využívá elektronické prostředky. Pokud se neseznámíte stejně jako hrdinka našeho sobotního příběhu přímo s člověkem, který se vydává za úplně někoho jiného (internet mu to totiž velkoryse povoluje a nabízí), může se vám stát cokoliv. Hacker na druhém konci světa se vám nabourá do e-mailu, kde skladujete intimní fotografie s partnerem. Neudělá nic jiného, než že je rozešle všem kolegům i vedení ve vaší práci. Změní vám PINy a bankovní účty. Posílá tisíce e-mailů denně, aby vám otrávil život.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.