Grilovat můžete i sladké! 4 recepty na gril!
Na Prima love uvidíte v pondělí reality show Božské dorty. Duff se pokusí se svými kolegy upéct opravdu monstrózní dort velikosti King Konga. Povede se mu to? Na to se budete muset ve 20:15 podívat sami. Ale teď tu máme něco mnohem, mnohem lepšího. Inspirujte se sladkými recepty na grilu!
Tento týden mají v Charm City Cakes na práci samé velké dorty. Jedním z nich je dort King Kong. Dalším ropný tanker na křest nové lodi. Budou to tři slepené dorty, protože nemají tak velkou formu. V neposlední řadě musejí také vyrobit dort, co bude vypadat jako mixážní pult. Je to dort pro ženicha. Klienti zaplatili jen jeden otočný talíř, ale Duff si myslí, že jeden je k ničemu, a tak udělá druhý zadarmo.
Dort King Kong má být ztvárněním scény vylodění na Ostrově lebek, a tak Anna vyrábí domorodce. Katherine modeluje pterodaktyly.
Goef se rozhodl, že na mixážním pultu budou světýlka a desky se budou doopravdy otáčet. Richard dostane na starost technickou část.
Pro dort s King Kongem je potřeba vyrobit mnoho detailů. Sopku, dinosaury, domorodce… Sherri vymodeluje King Kongovu hlavu z hořké modelovací čokolády. Duff vytvoří z chladírenských trubek kostru a Sherri ji obalí. To uvidíte na Prima love dnes ve 20:15 v Božských dortech!
Léto se blíží a pomalu nás sladké nechává chladnými, ale pokud patříte mezi ty (ne)šťastlivce, kteří na sladké mají chuť pořád, tady najdete inspiraci, jak využít sladké na gril:
Křupavý rýžový pudink
Tahle vydatná sladká snídaně jistě zachutná vám i vašim dětem. Na přípravu budete potřebovat zapékací servírovací mističky.
Grilovaný koláč s nektarinkami a tvarohem
Grilovaný koláč s nektarinkami. Foto: Kitchenette.cz
Je to dezert velmi snadný na přípravu. Je praktický, protože můžete zužitkovat jakékoli sezonní ovoce, a v momentě, kdy dopečete hlavní chod, využijete rozpáleného grilu – a výsledkem je úžasný, čerstvý a teplý moučník.
Zapečené pomeranče
Zapečené pomeranče. Foto: Česko vaří s Pohlreichem
Používání citrusů k přípravě moučníků není u nás příliš obvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Nakyslá a mírně nahořklá chuť pomerančů se skvěle snoubí se sladkým nadýchaným krémem, který zapečením získá navíc neodolatelný karamelový nádech.
Grilované jahody s krémem z kozího sýra
Na grilu se kromě masa a ryb dají připravovat i přílohy a dokonce i dezerty. Jeden velmi lahodný, a přitom zázračně jednoduchý připravil Zdeněk Pohlreich v nové kulinární show Rozpal to, šéfe! Vyzkoušejte jeho dokonalé jahodové špízky s kozím sýrem, budete nadšeni :)