Seriály a filmy

31. července 2014 22:00

Petra Kloidová

Humorná vzpoura sekretářek! V pátek na Love uvidíte Jane Fondu a Dolly Parton

Sekretářky versus šéfové. Historek na toto téma musí být nespočet. Většinou jsou sekretářky spojované se svými šéfy nejen pracovně, nicméně ve filmu Od devíti do pěti je vztah sekretářek naprosto opačný. Vzpouru proti šéfovi v praxi uvidíte v pátek na Primě love ve 20:15.

V úzkých sukních klapou na podpatcích po studených chodbách. V rukou materiály pro svého šéfa, který je sem tam počastuje nějakými šovinistickými poznámkami o jejich zadní části těla. To všechno musí ženy někdy vydržet a překousnout, aby mohly uživit svou rodinu.

Jedna z hlavních postav filmu Judy je sekeretářkou. A protože má život někdy krutý humor, její manžel ji opustil kvůli jiné sekretářce. Judy od rozvodu začala pracovat ve velké korporaci také jako sekretářka. Její první dny ji provází vedoucí kanceláře Violet Newstead, která jí vysvětluje, co bude úkolem jejího zaměstnání. Judy se první dny také potkává se svým sprostým a šovinistickým šéfem Franklinem Hartem. Ten se k ní už od začátku chová jako ke kusu hadru stejně jako k ostatním ženám v kanceláři.

Po jednom pracovním fiasku, kdy si na všechny sekretářky mladý Hartl vylil vztek, jdou ženy zapíjet žal do místního baru. Tam sní o pomstě za všechny ústrky a ponížení. Když se díky zmatku začnou domnívat, že otrávili Hartovu kávu, začíná se roztáčet bláznivý kolotoč událostí. Povede se jim dokonce unést šéfa a začnou měnit chod kanceláře.

Filmový úspěch a objev Dolly Parton

V úspěšné komedii z roku 1980 si zahrála Jane Fonda nebo také Dolly Parton, jejíž herectví a zpěv okouzlily porotu filmových cen Zlatý glóbus. Snímek byl nominován třikrát na Zlatý glóbus za nejlepší herečku v kategorii komedie/muzikál, za nejlepší filmovou píseň "9-To-5", jejíž hudbu a text složila Dolly Parton, a také za objev roku v kategorii herečka.

Sledujte sekretářky v opozici v komedii Od devíti do pěti na Primě love v pátek ve 20:15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.