Hvězdy Dallasu, které už mezi námi nejsou

Dallas. Kromě osudu seriálových postav má za sebou i ty lidské. Osudy herců, které vídáváme denně v televizích, bývají občas velice překvapivé. Víte, že představitel Džejára a herečka Linda Gray (Sue Ellen) spolu měli až do smrti Larryho Hagmana velice blízký přátelský vztah?

Barbara Bel Geddes jako Miss Ellie

Role matky klanu Ewingů byla její poslední a nejslavnější. Miss Ellie byla jediná, která byla schopna smířit své dva seriálové syny. Nevysoká herečka se nejdříve prosadila na prknech, která znamenají svět, a to přímo na slavné Broadwayi. S divadlem začala už v osmnácti. Po prvním filmu The Long Night s Henrym Fondou z roku 1947 se objevila na titulní straně časopisu Life. Během osmé série Dallasu převzala její roli Donna Reed. Barbara Bel Geddes se vrátila na začátku deváté řady a vydržela až do konce. Od roku 1991 byla v hereckém důchodu. Zemřela 8. srpna v roce 2005.Většinou známe Miss Ellie jako postavu s klidnou a mírnou povahou. Ovšem do té doby, dokud pohár trpělivosti nepřeteče:

Keenan Wynn alias Digger Barnes byl filantrop

Digger Barnes byl bývalý společník Jocka Ewinga. Pak se ale rozhádali a Digger se snažil Jocka dokonce zastřelit. Herec Keenan Wynn byl na rozdíl od svého seriálového charakteru ve svém osobním životě filantrop. Byl synem oblíbeného amerického komika, a ani jeho čtyři děti nepadly daleko od stromu. Jsou to hollywoodští scenáristé, herci a hudební textaři.

Timothy Patrick Murphy zemřel na AIDS

Timothy hrál v letech1982–1983 postavu Mickeyho Trottera. Objevil se i v dalších televizních miniseriálech. Jeho slibný rozvíjející se talent ovšem dostihl v roce 1988 vir HIV. Zemřel ve dvaceti devíti letech.

Larry Hagman a jeho fenomenální Džejár

Bylo těžké představit si ho bez širokého kovbojského klobouku, sebevědomého úsměvu a hlubokého hlasu s výrazným jižanským přízvukem. Larry Hagman byl největší hvězdou Dallasu. Za jedinou epizodu dostával honorář od 75 000 do 100 000 dolarů. Dokázal si užívat a věděl, jak si říct o to, co chce. Režíroval 32 dílů Dallasu a 7 dílů kriminálního seriálu V žáru noci. Na oplátku za autogram fanoušky většinou žádal, aby mu zazpívali písničku nebo řekli vtip. V roce 1995 podstoupil transplantaci jater a nechal si udělat prsten z vlastních žlučníkových kamenů. Jako J. R. nemohl chybět ani v nové verzi Dallasu.

Zemřel stylově. S dvěma manželkami po boku

V listopadu 2012 Hagman podlehl rakovině. Po svém boku měl představitel Džejára Ewinga nejen rodinu, ale také svou seriálovou manželku Sue Ellen. Seriáloví partneři byli v posledních 35 letech nejlepšími přáteli i v běžném životě. Hagman zachránil několikrát Lindu Gray i pracovně. Třeba ve chvíli, kdy si Linda usmyslela, že chce jako režisérka natočit jeden z dílů Dallasu. Představitelku Sue Ellen chtěli vyhodit, ale Larry Hagman pohrozil, že odejde. Jejich blízký vztah zpečetili u Larryho smrtelné postele. Linda Gray dokonce stála vedle jeho druhé manželky a držela ho za ruku ve chvíli, kdy umíral.

Otec Džejára, tvrdý patriarcha Jock Ewing byl jediný, kdo Džejára dokázal usměrnit:

Jim Davis, tvrdý Jock Ewing

Představitel otce klanu Ewingů, Jocka Ewinga, zemřel během natáčení v roce 1981. Do finálního dílu sezony už nenastoupil. Jim Davis už od pohledu vypadal jako tvrdý chlapík. Než se objevil ve 40. letech v prvním filmu, pracoval v cirkusu. Jeho vzhled ho předurčoval pro tvrdé mužské postavy z westernových filmů. Zemřel v sedmdesáti letech během operace. Jedna nepotvrzená zpráva tvrdí, že trpěl rakovinou.

Intriky, sex a lásky klanu Ewingů můžete sledovat každý den na Prima love v 16.20!

Deset fakt o Dallasu, které jste nevěděli...

Znáte rodinné vztahy Ewingů?

V čem byl Dallas první?

Padouchem měl být Bobby. Ale v bitvě o zlo zvítězil Džejár!

V Dallasu se učil líbat i Brad Pitt!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.