Hvězdy Dallasu, které už mezi námi nejsou

Dallas. Kromě osudu seriálových postav má za sebou i ty lidské. Osudy herců, které vídáváme denně v televizích, bývají občas velice překvapivé. Víte, že představitel Džejára a herečka Linda Gray (Sue Ellen) spolu měli až do smrti Larryho Hagmana velice blízký přátelský vztah?

Barbara Bel Geddes jako Miss Ellie

Role matky klanu Ewingů byla její poslední a nejslavnější. Miss Ellie byla jediná, která byla schopna smířit své dva seriálové syny. Nevysoká herečka se nejdříve prosadila na prknech, která znamenají svět, a to přímo na slavné Broadwayi. S divadlem začala už v osmnácti. Po prvním filmu The Long Night s Henrym Fondou z roku 1947 se objevila na titulní straně časopisu Life. Během osmé série Dallasu převzala její roli Donna Reed. Barbara Bel Geddes se vrátila na začátku deváté řady a vydržela až do konce. Od roku 1991 byla v hereckém důchodu. Zemřela 8. srpna v roce 2005.Většinou známe Miss Ellie jako postavu s klidnou a mírnou povahou. Ovšem do té doby, dokud pohár trpělivosti nepřeteče:

Keenan Wynn alias Digger Barnes byl filantrop

Digger Barnes byl bývalý společník Jocka Ewinga. Pak se ale rozhádali a Digger se snažil Jocka dokonce zastřelit. Herec Keenan Wynn byl na rozdíl od svého seriálového charakteru ve svém osobním životě filantrop. Byl synem oblíbeného amerického komika, a ani jeho čtyři děti nepadly daleko od stromu. Jsou to hollywoodští scenáristé, herci a hudební textaři.

Timothy Patrick Murphy zemřel na AIDS

Timothy hrál v letech1982–1983 postavu Mickeyho Trottera. Objevil se i v dalších televizních miniseriálech. Jeho slibný rozvíjející se talent ovšem dostihl v roce 1988 vir HIV. Zemřel ve dvaceti devíti letech.

Larry Hagman a jeho fenomenální Džejár

Bylo těžké představit si ho bez širokého kovbojského klobouku, sebevědomého úsměvu a hlubokého hlasu s výrazným jižanským přízvukem. Larry Hagman byl největší hvězdou Dallasu. Za jedinou epizodu dostával honorář od 75 000 do 100 000 dolarů. Dokázal si užívat a věděl, jak si říct o to, co chce. Režíroval 32 dílů Dallasu a 7 dílů kriminálního seriálu V žáru noci. Na oplátku za autogram fanoušky většinou žádal, aby mu zazpívali písničku nebo řekli vtip. V roce 1995 podstoupil transplantaci jater a nechal si udělat prsten z vlastních žlučníkových kamenů. Jako J. R. nemohl chybět ani v nové verzi Dallasu.

Zemřel stylově. S dvěma manželkami po boku

V listopadu 2012 Hagman podlehl rakovině. Po svém boku měl představitel Džejára Ewinga nejen rodinu, ale také svou seriálovou manželku Sue Ellen. Seriáloví partneři byli v posledních 35 letech nejlepšími přáteli i v běžném životě. Hagman zachránil několikrát Lindu Gray i pracovně. Třeba ve chvíli, kdy si Linda usmyslela, že chce jako režisérka natočit jeden z dílů Dallasu. Představitelku Sue Ellen chtěli vyhodit, ale Larry Hagman pohrozil, že odejde. Jejich blízký vztah zpečetili u Larryho smrtelné postele. Linda Gray dokonce stála vedle jeho druhé manželky a držela ho za ruku ve chvíli, kdy umíral.

Otec Džejára, tvrdý patriarcha Jock Ewing byl jediný, kdo Džejára dokázal usměrnit:

Jim Davis, tvrdý Jock Ewing

Představitel otce klanu Ewingů, Jocka Ewinga, zemřel během natáčení v roce 1981. Do finálního dílu sezony už nenastoupil. Jim Davis už od pohledu vypadal jako tvrdý chlapík. Než se objevil ve 40. letech v prvním filmu, pracoval v cirkusu. Jeho vzhled ho předurčoval pro tvrdé mužské postavy z westernových filmů. Zemřel v sedmdesáti letech během operace. Jedna nepotvrzená zpráva tvrdí, že trpěl rakovinou.

Intriky, sex a lásky klanu Ewingů můžete sledovat každý den na Prima love v 16.20!

Deset fakt o Dallasu, které jste nevěděli...

Znáte rodinné vztahy Ewingů?

V čem byl Dallas první?

Padouchem měl být Bobby. Ale v bitvě o zlo zvítězil Džejár!

V Dallasu se učil líbat i Brad Pitt!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.