Jamie Oliver tančí v kuchyni každý den

Potřebujete inspiraci, co máte uvařit rodině k večeři? Poradí vám ten nejpovolanější! Každý den vpodvečer předvádí na Prima love své fantastické recepty samotný Jamie Oliver.

Když ho tak pozorujete, jak tančí ve své kuchyni od lednice k pultu, od dřezu ke sporáku, bleskově krájí zeleninu, drtí bylinky v hmoždíři a na všechno leje olivový olej z výšky, zdá se vaření tak jednoduché. A ono opravdu je! Jamieho recepty jsou rychlé, jednoduché a vždy s nápadem.

V sérii Jamieho roztančená kuchyně si tento sympaťák zve na návštěvu přátele a známé, aby jim uvařil výtečnou večeři. Základem jsou vždy kvalitní ingredience, hromada čerstvých bylinek a hlavně bezprostřední Jamie, z kterého přímo sálá radost z vaření.

Nechte se svést jeho kuchařským zápalem a uvařte si doma něco nového. Nebo to, co máte rádi, osvěžte něčím neotřelým. Jamie se s vámi podělí o své kuchařské triky, vysvětlí vám, jak používat koření i jak nejrychleji oloupat česnek. S tímto „kuchařem bez čepice“ je vaření zkrátka zábava!

Jamieho roztančená kuchyně běží každý den od pondělí do neděle v 17.30 na Prima LOVE.

Vyzkoušejte:

Jamieho pečené brambory s rozmarýnovou solí

Křupavé, dozlatova upečené plátky brambor jsou dozajista zdravější než klasické smažené hranolky. Ale především jsou fantastickou chutnou přílohou k jakémukoli masu. A když už si vyrobíte rozmarýnovou sůl, můžete ji skladovat ve skleničce i několik měsíců, takže její intenzivní vůně bude vždy po ruce. Hodí se nejen na zeleninu, ale skvěle dochutí i kuře nebo vepřové, o rybách ani nemluvě :)

INGREDIENCE:

Na 4 porce:

  • 1 kg velkých brambor nakrájených na centimetrové plátky
  • olivový olej
  • 1 palice česneku
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • kůra z jednoho citronu
  • 3 lžíce hrubé mořské soli

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Pečicí plech předehřejte v troubě rozpálené na 230 ˚C. Brambory nakrájené na plátky s ponechanou slupkou vhoďte do osolené vroucí vody a povařte 8–10 minut.2. Stroužky česneku nasekejte, vhoďte do pánve s rozehřátým olivovým olejem a nechte rozvonět. Přidejte předvařené brambory, okořeňte černým pepřem a opatrně je v ochuceném oleji obalte. Přeneste je na předehřátý plech a pečte v troubě 15–20 minut, až budou křupavé a upečené dozlatova.3. Lístky rozmarýnu otrhejte z větviček a dejte je do hmoždíře i s citronovou kůrou a solí. Rozmělněte vše na zelenou pastu, pokud je příliš tekutá, přidejte další sůl. Přeceďte přes jemné sítko a nakapejte na upečené brambory.

Zdroj: jamieoliver.com

Silvestr s Primou Love!

Také vás nebaví silvestrovské veselí za zvuků petard? Ty z nás, které chtějí strávit poslední den v roce 2012 v klidu domova, i tak můžou prožít večer plný zábavy, zvratů, lásky a luxusu! Prima Love vám ukáže silvestr, z kterého vás hlava bolet nebude.

Keenu Reeves v listopadové romanci

O naší klasickou seriálovou nabídku vás nepřipravíme ani na silvestra. Ale večírek posledního dne v roce začne romancí s rozervaným Keenu Reevesem. Listopadová romance (20:00 hod.) je tak trochu bláznivý příběh o dvou lidech, kteří se svým životním stylem nepřibližují ani omylem. Keenu Reeves v roli tvrdého kariéristy potká velice netradiční dívku Saru (Charlie Theron). Sara se bude snažit během jednoho měsíce ukázat svět v jeho lepší perspektivě.

Svět celebrit

Po Listopadové romanci se vrátíme do prostředí, které důvěrně známe. Životy českých celebrit podrobně rozebere Martina Gavriely v pořadu Top Star Love (22:05). Jak české celebrity slavily Vánoce? Jaké dárky chystaly pro své nejbližší?

A sex (nejen) ve městě

Ve 22:40 se rozběhne další epizoda úspěšného seriálu Sex ve městě. Carrie se nikdy nebojí zeptat, a tak se dozví, že pan Božský se už nikdy nehodlá ženit. Ani s Carrie, autorkou novinářských sloupků o sexu. Ani její přítelkyně Charlotte to nemá lehké, přestože potká nejlepšího milence na světě. Pan Zajíček je sice návykový, ale také na baterky….

Od 23:15 až do silvestrovské půlnoci prožijeme v záři luxusu a celebrit společně s pořadem Top Star. Silvestr plný zábavy, vztahů, lásky a leckdy šťastných konců, ten prožijete s Primou Love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.