Místo činu: Brémy budou řešit vraždy přistěhovalců!

Kriminální seriál Místo činu: Brémy můžete sledovat každý čtvrtek ve 20.05 na Prima love. Tentokrát však půjde o vraždy přistěhovalců! Moře vyplaví čtrnáct mrtvých těl a jedna žena přežije. Jak je na tom Německo doopravdy s imigranty?

Přeživší se po několika letech dostane ilegálně do Německa a hodlá se mstít těm, kteří ji před lety nepomohli během nejtěžší chvíle jejího života. Když ji před lety moře vyplavilo s dalšími třinácti těly a ona jediná přežila, mezi mrtvými byla i její malá dcerka....

Víte o imigraci v Německu něco více? Podívejte se krátce na rychlý přehled postoje Německa k obrovskému počtu přistěhovalců.

Německo je k přistěhovalcům nejtolerantnější evropský národ

Přestože nejlidnatější národ v Evropě nemá takovou imigrační historii jako Amerika, Kanada nebo Austrálie, přistěhovalci v této době tvoří podstatnou část obyvatel. Z osmdesáti dvou milionů občanů tvoří patnáct milionů imigranti, přesněji lidé s imigračním zázemím, což jsou podle definice Spolkového statistického úřadu všechny osoby, které do Německa emigrovaly, stejně jako lidé narození v Německu s alespoň jedním rodičem-imigrantem. Z oněch patnácti milonů má osm milionů německou státní příslušnost a dalších sedm milionů jsou cizinci.

V reality show Farmář hledá ženu můžete sledovat Hassana! Každý pátek ve 20.15 na Primě.

Nejpočetnější přistěhovaleckou menšinou jsou Turci, kterých je na území Německa dva a půl milionu. Ve velkých městech tak vznikají rovnou turecké čtvrti provoněné typickým kořením a sladkým pečivem. Nejvíce přistěhovalců žije samozřejmě v hlavním městě, nicméně i na východě Německa žijí národnostní menšiny, jako jsou Dánové, Romové a Srbové. Tyto menšiny mají svůj jazyk, kulturu a identitu, kterou si udržují z generaci na generaci.

Německé hospodářství je na přistěhovalcích přímo závislé. Po druhé světové válce několik milionů migrantů opustilo zemi, aby našlo štěstí za oceánem. Německo v přistěhovalcích vidí hlavní zdroj pracovní síly. V posledních letech, přesněji od roku 2007, do vlastní imigrační politiky aplikuje vzdělávací kurzy, které přistěhovalcům dávají šanci na větší úspěch na pracovním trhu. Stejně jako lepší sociální zabezpečení.

Sledujte čtvrteční kriminálku Místo činu na Prima love ve 20.05!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.