Po krk v odpadcích: léčí se kvůli lásce!

Lidé, kteří žijí vysloveně na skládce, již si sami vytvořili. O tom je dokument Po krk v odpadcích. Kompulzivní shromažďování je psychická nemoc, která neovlivňuje pouze pacienty, ale i jejich vztahy. Tentokrát se podívejte na další motivaci, jak nad chorobou vyhrát.

Chorobné shromažďování věcí je nemoc, která většinou propukne v důsledku nějaké psychické újmy. V předminulém díle dokumentu Po krk v odpadcích jsme vám dokonce ukázali ženu, padesátiletou Barbaru, která přežila teroristické útoky 11. září v roce 2001, a stres se na ní podepsal velice nečekaně. Více se o Barbaře dozvíte zde.

Zamiloval se do internetových akcí

Kompulzivní shromažďování se netýká pouze žen, stejně tak se s touto nemocí setkávají i muži. Dokonce muži, do kterých byste to neřekli. Takový je i starý závodník na skateboardu zvaný Norský. Norský se zamiloval do internetových aukcí. Začalo to nenápadně, kdy na internetu ulovil pár skvělých značek skateboardů. Vysloveně za hubičku. Adrenalin během přihazování na aukcích se pro Norského stával daleko zajímavější než jeho vlastní život.

Sbírka skateboardů

Po rozvodu se jeho dům změnil ve skladiště náhradních dílů a asi 500 kusů skateboardů v hodnotě 60 000 dolarů. Napravený narkoman a alkoholik si život vylepšuje nákupem všeho, co je pro něj zajímavé.

Lindu opustí manžel

Jiným případem je Linda. Její dům praská ve švech. A to doslova. Manžel se odstěhoval do nájemního bytu, protože už nehodlal žít v takovém skladišti. Lindě moc nepomáhá ani přivolaná psycholožka. Její argumenty v podstatě neposlouchá a rovnou je odmítá. Léčebný proces je o velkém sebezapření, kdy se pacienti musí vzdát všech svých "pokladů". A obyčejný škrpál ze skládky má pro ně stejnou cenu jako jejich peníze, které se válí pohozené na jedné z hromad odpadků. Jak je to možné? To vám vysvětlíme zde.

Jedinou motivací je láska

Norský spolupracuje s psycholožkou hlavně kvůli představě, že se jeho bývalá láska vrátí. Proto ji pozve, aby viděla, jak se dům, ve kterém s ním kdysi žila, změnil k nepoznání. Co to udělá s jeho vyvolenou? Jejich rozchod už je dávno pryč... Vrátí se k němu? Zato Linda je tvrdohlavá, ale nakonec jisté pokroky udělá.

Jak moc velké pokroky se dají očekávat, když je hlavním hnacím motorem změny láska?

To se dozvíte v úterý ve 20.15 na Prima love!

Co vlastně je chorobné shromažďování? Kdo může být touto nemocí ohrožen? O tom si můžete přečíst zde.

Jak vám dokáže zničit život emoční stres?

Jak úspěšně léčit kompulzivní shromažďování?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.