Poslední cesta Charlieho Chaplina. Ukradli ho z rakve.

Další díl seriálu Castle na zabití uvidíte v úterý od 20:15 na Prima love.

Prekérní případ řeší Castle a Beckettová. Zmizela jim totiž mrtvola i podezřelý. Než zjistíte, co za tím stojí, připomeňte si krádež jednoho slavného těla. Patřilo Charliemu Chaplinovi.

Smrt o Vánocích

25. prosince 1977 zemřel Charlie Chaplin na mozkovou mrtvici. Králi komiků bylo osmaosmdesát a soukromý, neokázalý pohřeb podle jeho přání se konal o dva dny později. Všechno nasvědčovalo tomu, že legendární Chaplin zakončil svou životní pouť, jedno překvapení však „přišlo“ i po jeho smrti.

Charlie zmizel z hrobu

Už o necelý čtvrt rok později, konkrétně 1. března, se Chaplin opět dostal na stránky novin. Ze hřbitova ve švýcarském Coriser sur Vevey totiž někdo ukradl rakev s jeho tělem. Zločin způsobil poprask. Brzy se však ukázalo, že za krádeží nestojí pomatený fanoušek nebo jinak narušený pachatel, ale dvojka zlodějů-amatérů.

Ambiciózní plán

Čtyřiadvacetiletý polský mechanik Roman Wardas totiž krádež mrtvoly slavného herce vyhodnotil jako rychlou cestu k penězům. Kontaktoval tedy osmnáctiletého Bulhara Gančo Ganeva, který však údajně nepobral moc rozumu, a pustili se do bizarní operace. Po vdově Chaplina Ooně za nějaký čas vyžadovali „výkupné“ ve výši 400 tisíc liber.

Zatkli ho v budce

Oona viděla celou záležitost jako absurdní, najatý právník však začal s únosci vyjednávat, ti snížili částku na 250 000. Dál únosci nešli a ještě přidali výhrůžky. Policisté však už odposlouchávali všechny telefonní automaty v Lausanne. Klec spadla, když se Wardas domlouval o předání peněz. Zatkli ho v přímo v telefonní budce 11 týdnů po krádeži.

Pod betonem

Dostal čtyři a půl roku vězení, jeho kumpán Ganev pak rok a půlletou podmínku. Rakev našli policisté v nedalekém kukuřičném poli. A Charlie se tak po poněkud groteskní eskapádě „v pořádku“ vrátil zpátky do svého hrobu. Od té doby leží pod tlustou vrstvou betonu. Pro jistotu.

Castle na zabití v úterý ve 20:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.