Seriály a filmy

27. listopadu 2013 08:40

Petra Kloidová

Poznejte tajemství postavy Carrie!

Sarah Jessica Parker, představitelka Carrie ze seriálu Sex ve městě s gazelíma nohama a bříškem plochým jak přistávací dráha, prozradila tajemství svého úspěchu – a hladovění to rozhodně není!

Sarah Jessica Parker brzy oslaví 49. narozeniny, ale postavu si udržuje stejnou jako za mlada, kdy chodila do baletní školy. Avšak už dlouhou dobu dává přednost lodičkám před baletními piškoty a rozhodně se nemučí někde v posilovně.

Sarah se drží svého dietního plánu a zastává pravidlo, že pokud jíme zdravě, máme i zdravě vypadající postavu. Naši váhu ovlivňuje z 95 procent naše strava, zároveň však můžeme metabolismus podpořit přirozeným cvičením. Sarah proto denně chodí pěšky po New Yorku (nevozí se tak jako Carrie stále taxíkem) a místo jezdících schodů používá svůj vlastní pohon, pěkně si schody vyšlápne.

I tuky mohou být zdravé!

Sarah Jessica Parker se drží tzv. South Beach dietního plánu, jehož základním pravidlem je vyhnout se nezdravým cukrům a tukům a nahradit je těmi zdravými. V 1. a 2. týdnu této diety dává Sarah přednost potravinám s vysokým obsahem bílkovin, jako jsou vejce, nízkotučné sýry (ale pozor na naše oblíbené tavené sýry), luštěniny (hlavně fazole), ořechy (pozor ale na arašídy, ty mezi ořechy nepatří) a libové maso. V hojné míře je samozřejmě dovolena zelenina všeho druhu. Na druhou stranu je zapotřebí vyhnout se sacharidům (cukrům), které jsou obsažené v pečivu, rýži, těstovinách, bramborách, ovoci a samozřejmě sladkostech.

Jak by měl jídelníček vypadat? Máme pro vás příklad:

Snídaně: Sklenice zeleninového džusu (například rajčatový), pošírované vejce se špenátem

Oběd: Tuňákový salát s nízkotučným sýrem feta

Večeře: Rybí filet nebo kuřecí prsíčko s dušenou zeleninou

Svačiny: Celer (např. strouhaný) se sýrem cottage, ořechy

Nápoje: Neslazená neperlivá voda, bylinné čaje

Po dvou týdnech se postupně do jídelníčku přidávají celozrnné potraviny (pečivo, těstoviny i rýže) a také ovoce, avšak vše s mírou. Tento jídelníček by se měl stát každodenní záležitostí, přičemž se čas od času je třeba vrátit k první fázi jídelníčku, kdy se omezují sacharidy.

Nechte se motivovat Carrie minimálně sledováním seriálu Sex ve městě ve 22.35 na Prima love!

Kristýna Lavická

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.